Adásszünet főműsoridőben

2003.12.17. 19:30
Péntek este rövid időre egyszerre szünetelhet a két országos kereskedelmi televízió adása, miután a közelmúltban határozatban függesztette fel műsorszolgáltatási joguk gyakorlását a médiahatóság - olvasható ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivőjének közleményéből.
Az ORTT a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések - 2003. április 4. és augusztus 28. közötti - megsértése miatt a Magyar RTL Televízió Rt. műsorszolgáltatási jogosultságát 40 percre függesztette fel, amit a csatornának december 19-én 20 óra 30 perctől kell végrehajtania.

Fél órával ezt megelőzően, 20 órakor kell megkezdenie a TV2-t működtető MTM-SBS Televízió Rt.-nek egy ugyanilyen tartamú büntetés végrehajtását ugyanezen rendelkezések ez év április 13. és július 18. közötti megsértése miatt.

Az RTL Klubnak - szintén e rendelkezések áthágása miatt - egy nappal korábban is szüneteltetnie kell működését Balázs című műsora előtt 25 percre, míg a TV2-re egy másik, szintén december 19-én végrehajtandó - tízperces, 17 órakor életbe lépő - felfüggesztést is kiszabott a médiahatóság műsorelőzetes nem megfelelő időpontban való közzététele miatt.

Ugyanezen a napon 19 órától - a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések megsértése miatt - 30 perces büntetése van a csatornának.

Az ORTT emellett műsorszolgáltatási jogosultságának 15 perces, szintén december 19-én 17 órától végrehajtandó felfüggesztésével sújtotta a Budapest Televíziót burkolt reklám sugárzása miatt.