Lemondott Sólyom László veje

2008.08.04. 18:10
Moldoványi Tibor, a köztársasági elnök veje egy hónapig volt az ORTT sajtófelelőse, miután Sólyom kinevezte az új elnököt. Az államfő veje nem marad munka nélkül, a másik állását megtartja, így a jövő nemzedékek ombudsmanjának sajtóügyeit intézi főállásban ezentúl.

Egy hónap után távozott posztjáról az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) sajtófelelőse - erősítette meg az MTI értesülését Majtényi László, a médiahatóság elnöke hétfőn.

Elmondta, nemrég arra kérte az évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Moldoványi Tibort, hogy válasszon: az ORTT sajtófelelőse vagy a jövő nemzedékek ombudsmanjánál kapott hasonló állását tartja meg. Az ombudsmani hivatal egyébként akár a a médiahatóságot is vizsgálhatja, így előfordulhatott volna, hogy Moldoványi ír az ORTT elleni vizsgálatról, és ő is védi meg a médiahatóságot a sajtó előtt.

"Moldoványi Tibor rövid gondolkodást követően az ombudsmani hivatal sajtófelelősi állása mellett döntött" - tette hozzá Majtényi László, jelezve, hogy egyébként jogszabály nem mondja ki, hogy összeférhetetlen volna a két állás.

Korábban azért is érték a sajtóban bírálatok a kinevezés miatt Majtényi Lászlót, mert az új sajtófelelős nem mellesleg a köztársasági elnök veje, márpedig az ORTT élére a miniszterelnökkel közösen éppen az államfő jelöl vezetőt.