Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Majtényi lett az ORTT elnöke

2008.04.01. 09:13
A testületi tagokat újraválasztotta a Parlament, csak a KDNP küldött új embert a médiahatóságba. Majtényi ezentúl távol akarja tartani a pártpolitikától az Országos Rádió és Televízió Testületet.

Az Országgyűlés hétfői ülésén megválasztotta az Országos Rádió és Televízió Testület elnökét és tagjait; a képviselők elutasították annak a törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét, amelyben a Fidesz-KDNP javaslatot tett a nemzeti kockázatközösségen alapuló egészségbiztosítás visszaállításához szükséges törvénymódosításokra.

Az Országgyűlés 199 igen, 5 nem szavazattal és 126 tartózkodással Majtényi Lászlót az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének választotta. Igennel az MSZP-, az SZDSZ- és az MDF-frakció, valamint Gyenesei István független képviselő szavazott, míg a Fidesz-KDNP-frakció és Tóth András független képviselő tartózkodott; a nem gombot négy fideszes és egy MSZP-s képviselő nyomta meg. Az ORTT elnöki posztjára Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közösen javasolta Majtényi László korábbi adatvédelmi biztost.

A testület tagjainak Ladvánszky Györgyöt (MSZP) Szalai Annamáriát (Fidesz), Tímár Jánost (SZDSZ), Tirts Tamást (a KDNP színeiben váltja Meszleny Lászlót), valamint Wéber Jánost (MDF) egyszerű többséggel választotta meg a Ház. A korábbi testület tagjainak mandátuma március 29-én járt le, az új névsor azonban Tirts Tamás kivételével megegyezik az előzővel.

Majtényi László az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának hétfői ülésén úgy nyilatkozott: minden erejével azon lesz, hogy az ORTT-t a pártpolitikától távol tartsa és a közpolitikához közel vigye.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!