Elmarasztalta az ORTT Claudiát

2002.10.22. 19:17
A fiatalokra károsnak ítélte az Országos Rádió és Televízió Testület a Claudia Show homoszexuálisokról szóló műsorát. A tv2 nem ért egyet a döntéssel.
Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának eljáró tanácsa véleménye szerint az MTM-SBS Televízió Rt. 2002. szeptember 16-án sugárzott Claudia Show című műsora show-musor keretében - mely elsősorban szórakoztatási célokat szolgál - olyan fontos és érzékeny témát mutatott be, amelynek a sugárzás választott korai idopontjában a fiatalkorúak számára inkább káros hatása lehet. A választott műfaji keret, a fiatalkorúak számára is hozzáférhetően ábrázolta az adott társadalmi problémát, de az ebben való eligazodást az ő számukra ez a feldolgozási forma nem segíti - adta hírül az MTI.

A Claudia Show ominózus adása a homoszexuálisok társadalmi beilleszkedését tárgyalta, a műsorban megszólalt Terry Black transzvesztita előadóművész, illetve a homoszexualitást élesen elítélő vélemények is elhangzottak. A show szeptember 16-i adását az AGB adatai szerint mintegy 300 000-en látták.

A tv2 a panaszbizottság elmarasztalásáról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mivel azt hivatalosan még nem kapták meg. A csatorna álláspontja ugyanakkor az, hogy a homoszexualitás és a homoszexuálisok beilleszkedése valós társadalmi probléma, amelyet senki elől nem szabad elhallgatni.