Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmarasztalta az ORTT Claudiát

2002.10.22. 19:17
A fiatalokra károsnak ítélte az Országos Rádió és Televízió Testület a Claudia Show homoszexuálisokról szóló műsorát. A tv2 nem ért egyet a döntéssel.
Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának eljáró tanácsa véleménye szerint az MTM-SBS Televízió Rt. 2002. szeptember 16-án sugárzott Claudia Show című műsora show-musor keretében - mely elsősorban szórakoztatási célokat szolgál - olyan fontos és érzékeny témát mutatott be, amelynek a sugárzás választott korai idopontjában a fiatalkorúak számára inkább káros hatása lehet. A választott műfaji keret, a fiatalkorúak számára is hozzáférhetően ábrázolta az adott társadalmi problémát, de az ebben való eligazodást az ő számukra ez a feldolgozási forma nem segíti - adta hírül az MTI.

A Claudia Show ominózus adása a homoszexuálisok társadalmi beilleszkedését tárgyalta, a műsorban megszólalt Terry Black transzvesztita előadóművész, illetve a homoszexualitást élesen elítélő vélemények is elhangzottak. A show szeptember 16-i adását az AGB adatai szerint mintegy 300 000-en látták.

A tv2 a panaszbizottság elmarasztalásáról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mivel azt hivatalosan még nem kapták meg. A csatorna álláspontja ugyanakkor az, hogy a homoszexualitás és a homoszexuálisok beilleszkedése valós társadalmi probléma, amelyet senki elől nem szabad elhallgatni.