Ozzyék a legvalódibbak

2002.09.15. 21:07
Egy héttel a hivatalos Emmy gála előtt, kiosztották az azonos nevű művészeti díjakat, melyeket általában a legjobb televíziós technikai megoldásoknak ítélik oda. Az MTV zenei csatorna idei legnagyobb sikere, az Ozzy Osbourne családjának életét bemutató 'Az Osbourn család' (The Osbournes) című sorozat elnyerte a legjobb reality-show díját.
A legendás Black Sabbath rockegyüttes egykori frontemberének, Ozzy Osbourne-nak, az ő feleségének és két kamasz gyermekének televíziós élete idén májusban indult az MTV-n, és csakhamar csatorna egyik legnépszerűbb műsorává nőtte ki magát. Az üres tekintetű rocksztár családjának Beverly Hills-i életét epizódonként több mint 6 millióan követték világszerte.

A váratlan sikerre való tekintettel a csatorna vezetői rekordgázsit - 20 millió dollárt - ígértek a meglehetősen csapzott életet élő családnak a folytatásért cserébe, akik hosszas huzavona végül kötélnek álltak. A második sorozat indulásáig a család fele másodállásban is önmagával foglalkozik, hiszen Osbourne felesége, Sharon, a műsor társproducere, Kelly, a lányuk pedig a zeneiparban próbálja kamatoztatni meghízlalt hírnevét.

Osbournék díja mellett akár valódinak is tekinthető szakmai elismeréseket is osztottak a szombati Emmy-gálán: az NBC közvetítése a Salt Lake City-ben megrendezett téli olimpia megnyitójáról hat díjat kapott, míg az HBO mozicsatorna 'Six Feet Under' című sorozata csak ötöt.

A hivatalos Emmy-díjakat jövő héten, szeptember 22-én osztják ki ünnepélyes keretek között.