Pálffy elűzte a műsorvezetőnőket?

2005.09.16. 14:40
Egyedül maradt esténként Pálffy az MTV hírstúdiójában. A Népszabadság úgy tudja, hogy a műsorvezető kergette a délelőtti sávba kolléganőit, a csatorna szerint ez pusztán szakmai kérdés.

Napok óta egyedül vezeti az MTV Híradóját Pálffy István, aki mellől hajnalra, délutánra és éjjelre száműzték a női műsorvezetőket, írja a Népszabadság. A napilap szerint MTV vezetése a változtatást azzal indokolta, hogy a nézők szemében a középkorú, érett férfiak a hitelesek.

A lap információi szerint Pálffy már régóta szeretett volna megszabadulni a női műsorvezetőktől, mert szerinte egyedül is képes ellátni feladatát, nincs szüksége "masnira", díszekre és súgógépre sem.

"Semmi közöm ehhez a döntéshez, ha a Népszabadság újságírója nem rosszindulatú, akkor egyszerűen nem ért a televíziózáshoz" - kommentálta a lap cikkét az Indexnek Pálffy István, aki szerint a női műsorvezetőket nem száműzték, hanem éppen ellenkezőleg, esélyt kaptak arra, hogy a nézők jobban megismerhessék őket, azáltal hogy saját műsort kaptak.

Lehetőség vagy száműzetés

Pálffy szerint a fiatal műsorvezetőnők a délutáni sávban jobban kitanulhatják a szakmát, és később akár az esti híradót is egyedül vezethetik majd. A híradós véleménye szerint az pedig puszta véletlen, hogy tapasztalatlanabb kollégái mind nők.

"Az egyszemélyes műsorvezetés idehaza újdonság, mert az országos csatornák hírműsorait általában ketten vezetik, a nemzetközi gyakorlatban, a korszerű televíziózásban azonban nem egyedülálló, hogy egyetlen arca van a vezető híradónak" - áll a Magyar Televízió sajtóközleményében, amely hangsúlyozza, hogy az egyszemélyes műsorvezetés bevezetése csupán szakmai kérdés volt, és a Híradó főkiadását korábban vezető női munkatársak még több lehetőséget kaptak a délelőtt tízkor és délután négykor jelentkező hírműsorokban.

A kereskedelmi televíziózás kezdete, azaz 1997 óta egyébként mind a három országos sugárzású földi adón két műsorvezető mondta el a híreket, de korábban, a kilencvenes évek közepén a hírműsorokban még csak egy hírolvasó volt.