Ödön
1 °C
11 °C

Disznózott a tekintélyes Financial Times

2008.09.05. 18:40
Portugália, Olaszország Görögország és Spanyolország nevének kezdőbetűiből sikerült szóviccet csinálnia a Financial Timesnak. Az eset miatt a tekintélyes hírlap szerkesztőjétől, Lionel Barbertől vár magyarázatot a spanyol sajtószövetség (DIRCOM).

A Financial Times hétfői "Pigs in Muck" azaz Disznók a mocsokban című cikkében a disznók (PIGS) megjelölés több európai országra is vonatkozott.

A PIGS betűsző ugyanis Portugália, Itália (Olaszország), Görögország és Spanyolország összeolvasott első betűit rejtette.  A spanyol sajtószövetség (DIRCOM) szerint a cikkben használt jelzők egyáltalán "nem tekinthetők sem rosszul sikerült szójátéknak, sem rossz viccnek".

A minősítések a DIRCOM szerint egyaránt sértik ezen országok állampolgárait, politikusait és vállalatait.

Több kritikus szerint viszont a szóban forgó cikk, amely az említett országok gazdaságát elemzi, (és többek közt a költségvetési hiány miatt dorgálja meg a kormányait) amúgy is felületes volt, mivel hiányzott belőle az újságtól megszokott szerkesztői szigorúság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?