Aratási riport a pinafrontról

2005.05.13. 10:20
Jeges szelekkel ugyan, de határozottan megjött a tavasz és mivel nekünk mindenről az, vagyis a Magyar Sajtó jut eszünkbe, a mezőn/ágyban/próbafülkében/frakcióirodán végrehajtott önfeledt dugás/lábszex/aktatáskaszex/csoportos interpellálás helyett fellapoztuk a piacot uraló négy pinamagazint. Hogy megnézzük, mit hozott ki belőlük a hormonoktól hemzsegő, balzsamosan metsző levegő.
Penthouse: Csűry Lajos szőrös lába

A mezőny külsőre legsilányabb tagja tavaszra sem eresztett puha rügyeket, a dizájn a klasszikusan szigorú-igénytelen, a fotók minősége a rendszerváltás utáni első piacgazdasági recskázások sztárlapját, az ÖKM-et idézi, a címlaplány VV Anett a fakó színek és a néhol piros hátér miatt úgy néz ki, mint egy enyhén megszilikonozott kismalac. A Penthouse egyedi módon képzeli el az olvasó feltüzelését: dögös nők helyett sorrendben rohadt almával, megpimpósodott banánnal, (na jó, közjátéknak beékeltek úgynevezett művészi aktokat), majd olajba fulladt sirállyal, döglődő kisfókával, oszladozó halakkal, ciánmérgezett busákkal és ír terroristákkal teremti meg a korszerű erekció feltételeit. Persze mi is az Öko-Pannon Kht. közleményeire verjük, de ez mégis különös.


Tekintse meg képeinket!
Aki a pusztuló csontoshalaktól nem konyult le teljesen, azzal gyorsan végez a gyilkos Edvin Marton-interjú, benne május nagy leleplezésével - "Tizenkét évesen (...) le kellett borotválni a lábam, mert rövidnadrágban hülyén néztem ki a színpadon, olyan korán elkezdtem szőrösödni". Aztán csipetnyi Zséda - "bár nehéz elhinni, de Zséda saját bevallása szerint visszafogottan magabiztos", majd jön Zsanett.

Pinában van még egy nagycsöcsű szőke Montanából, Rolly-Royce-on, fekete-fehérban és egy hosszú sorozat a barna Papp Zsófiról, a "mediterrán magyar lányról", aki néha "diszkrét burzsoáziában fürdő, buja delnőt mutat". Amúgy nem valami lehengerlő, főleg szemcsésen nem. A pluralizmus jegyében van direkte antiszexuális sorozat is, "divat" felcím alatt, ezen két túlolajozott testű fiatal unatkozik egymás mellett mérsékelten izgalmas ruhákban.

A nem túl bőségesen adagolt kiegészítő irodalom mi másról szólna, mint kütyükről, motorbiciklikről, popzenéről. Jordániáról és dizájnról, nem beszélve az ebben a hónapban kötelező Star Wars-összeállításról.

CKM: Recskabajnokok az anyósülésen

A négy megvizsgált versenyző közül egyedül a CKM nem szerepeltet híres pinamutogatót a címlapon: a láthatólag a jelentős dudákra felesküdött lap Dundikát állítja szembe a Penthouse VV Anettjével, a Playboy lejárt szavatosságú Bálint Antóniájával és az FHM Photoshop-gyanús Tilda 2-jével. Azt pedig talán még ők sem gondolják úgy, hogy a Ciao Darwin táncos-zsűritagja celebritinek számítana.

A CKM képzeletében élő fiatal, jólszituált gézengúz recskabajnok olvasó kicsit jobban rágerjedt az autójára, mint a komoly tőgyekkel ellátott csajára és marha sok időt tölt fogorvosnál, ezért követeli a rengeteg apró színes tízmondatost, az öregítő mobiltelefontól a pokoli fúrótoronyig. A váróterem-újságírástól persze a kutya sem várja el az úgynevezett hitelességet, ezért csak magunkban mosolyodtunk el azon, hogy a connecticuti meztelen karaokebárról szóló hír mellé egy pucér riportereket alkalmazó tévécsatorna egyik munkatársának a világsajtót már bejárt képét illesztették úgy, hogy a mikrofonjáról leretusálták az adó logóját. A kishírek közé a megboldogult Frankó Tudta-e Ön? rovatára hajazó Számok, tények ékelődnek, a kedvencünk: "Dél-Koreában a lelki betegségben szenvedő lányoknak éles pengéken kell táncolniuk. Mezítláb."

Bár a CKM illedelmes kukkoló, vagyis a csajok sosem veszik le a bugyit, Bódi Sylvi modell egészen merész kamulevelezést folytat egy Robi nevű olvasóval, aki elmeséli, hogy a csaja mobilozás közben bement a vécébe és maszturbálásból kifolyólag elélvezett. A Pornósuli című szakcikkben is próbálnak duhajkodni, a pornófilmekből szerintük a következő húzásokat érdemes ellesni: anális szex, arcraélvezés, diétázás útján termelt vájdlingnyi sperma, recskázás a partner előtt, torokig ledugott pénisz, csoportszex, sikoltozás, egyenruhaviselés, kormányzati kommunikációs tanácsadás.

Pinafronton játszik még a szilikongyanús szőke Zaneta Smith, a rá kísértetiesen hasonlító, de jobban beolajozott Botos Kata (legalább szórtak volna rá egy kis oregánót is). Interjúban a CKM egy fokkal kreatívabb a Penthouse-nál, a húzónév Dariusz Michalchewski, akit maga Kovács Kopott István kérdez, bár a legjobb a cikk bevezetője, amiből kiderül, hogy Koko kedvence Komár László és egy adott ponton a no para fordulatot is bedobja. Hogy mi van még? Vasvellával behányt autók végtelen mennyiségben, kütyük, divat és extrémsportok, komplex gyökérkezeléshez ezt ajánljuk, mert kínos erekciót sem fog okozni lidocainozás előtt.

Ja, és a csúcspont a Felspécizzünk?! című átalakítós rovat, ahol a sorozatgyilkos/rendszergazda küllemű bajszos Bálintból a Toni & Guy fodrásza tökéletes South Park-figurát varázsol.

FHM: Lipcsei Péter lovat akar rajzolni

A legkomolyabban ajánlom, hogy vegyék meg a CKM-re amúgy nagyon hasonlító, bár annál egy árnyalattal rondább FHM-et, mert ebben található az Év Leghülyébb Szexinek Szánt Fotósorozata a címlaplánnyal, Szabó "Tilda 2" Erikával. Szegény Tilda 2 a nyitóképen éppen kakaós süteményt süt lila pöttyös fejkendőben és piros bugyi-melltartóban, leolajozott testtel. Innen üzenem, hogy ha fagyott zsírral kenték volna meg, aztán megforgatják zsemlemorzsában, kevésbé ragadna rá a tészta. Van még Tilda teregetés közben, amint éppen ráharap a szárítókötélre, Tilda előnytelenül kifacsart testhelyzetben vicsorogva és ismét csak teregetés közben, ezúttal hátulról.


Klikk a képre!
A hazai pinalapok szerkesztői a jelek szerint testületileg a szilikongyanús szőkékre szavaznak. Az FHM - amely azért nem zárkózik el a barnáktól sem - Szendrei Reginát castingolta ezúttal, aki már volt a Penthouse címlapján, ezért hajlandó volt levenni a melltartóját. A hónap diáklánya pár oldallal később felejthető, viszont váratlanul frappáns magyarázatot ad arra, hogy miért megy főiskolára: "mert egyetemista nem akarok lenni".

A CKM-FHM-viszony a jelek szerint a kereskedelmi tévék vetélkedésére hasonlít, egy újabb sorozaton ugyanis a szintén Ciao Darwinos Kontra Klaudiát nézhetjük meg, aki engem némileg Koncz Zsuzsára emlékeztet, ami azért sokkal jobb, mintha egy XXI. századi Bródy János pucsítana. A szőke ausztrál Imogen Bailey képei kevésbé ütősek, mint az interjú: "Egy farmon nevelkedtél. Nem volt állandóan trágyaszagod? Ááá. Már akkor is rendszeres zuhanyoztam, ami sokat segít."

A májusi mezőnyben messze FHM a legérdekesebb olvasmány. Részben azért, mert az anyalapból egészen emészthető dolgokat is átvesznek - a mókás fejű Chris Bell, aki bejárja a világot és a létező összes szerencsejátékot kipróbálja, kifejezetten jó - de a hazai termés is kreatívnak számít puncimagazin-fronton. Még napokig emlékezni fogok például arra, ahogy Lipcsei Péter és Illés Béla lovat próbál rajzolni. És az interjú sem Edvin Martonnal készült, hanem Billie Joe Armstronggal a Green Dayből.

Playboy: Görög Zita és az ideológiailag terhelt hancúrozás

Havas Henrik, Aczél Endre, Bánó András, Szabó Zoltán + perfekcionista módon fotózott meztelen nők. Oldschool újságíró-sztárokkal (és egy Indexes riporterrel), valamint a vetélytársakénál sokkal jobb külsővel csábítja a pinamagazin-olvasókat a Playboy májusban.

Az illő sorrendet megtartva először a címlapcsajról, aki májusban sajnos egy reciklált vetkőzőveterán, Bálint Antónia. Harmadszor szerepel a magyar Playboyban, úgyhogy a kukkolás varázsa ezúttal nem játszik. A sorozatot nézve többször azt vizionáltam, hogy Antónia körvonalain ügyes kezű, liliputi pixelművészek dolgoznak kis vésővel, kalapáccsal és filterrel. A pinavonalon van még plasztikázottnak tűnő macskaszemű, sötétszőke lengyel pszichológiai szakos hallgató és Miss Május, a szőke, diáklányos Jillian Missouriból. A fotók technikailag messze itt a legjobbak.

A Playboy megmutatja a férfi példaképeket is. A 10 legnagyobb magyar playboy toplistája - azaz Árpa-Batiz-Bochkor-Deutsch-Frei-Geszti-Kamarás-Kásás-Noszály-Stohl - a kellő mértékben pletykás, magánéleti vonalon jól értesültnek tűnő anyag, csak az érthetetlen, miért fél négyzetcentiméteres fotókkal illusztrálták. No meg feltűnő, hogy a lista szerkesztője titkos nemi vonzalmat érez a gépemberek iránt, mi más magyarázná a viaszból konstruált kormányszóvivő második és az angol szövettel kitömött Riporter-bábu ötödik helyezését?

Középkorú férfiak fesztiválja az elit pinamagazinban

A májusi Playboy legjobban marketingolt featurája Havastanárúr Henrik állítólagos újságíró és valóságos tévésztár interjú-riportja Kóka gazdasági miniszterrel. A Tanár és a Miniszter a cikk szerint 12 óra 20 perckor beszáll Kóka Újpesti rakparton parkoló magánhelikopterébe, amit maga a tulaj vezet, aztán beszélgetnek közpénzről, családi háttérről, maszturbációról és homoszexualitásról, liberalizmusról, fűszívásról - egyszer, Amszterdamban, tudományos érdeklődésből - Elenderről, öltönyökről, egy-másfél milliós Jaeger Le Coutre karóráról, Gyurcsányról és csapatszellemről, két és fél teleírt oldalon át. 12 óra 30 perckor ezután átröppennek a Lágymányosi-híd felett, egykor leszállnak Pakson, majd a riporter megjegyzi, hogy a zaj miatt a helikopteren egy szót sem tudott beszélni Kókával.

Még nagyobbat dob Aczél Endre. Amellett, hogy dicséretreméltó, már-már öncsonkító őszinteséggel írja le, mennyit iszik a Görög Zitával elköltött interjú-vacsorán, a magyarságot szexuálisan komolyan felzaklató exmodellből kihozza a Wass Albert-rajongó, konzervatív pi-up girlt. Na, tudta Ön, hogy Zita akár tarsolylemezes is lehet? Ha így van, ha nem, mi ünnepelnénk a jobbos szexmacskák tömeges megjelenését.

Bánó András Opel Astrát tesztelt. Hát, a képernyőn való verejtékezésben erősebb, mint írásban. Szabó kollégáról pedig az érintettség után egy szót sem, elég annyit, hogy ő lehet a fiatal magyar férfiak válasza R. Székely Juliannára.

Búcsúzóul kedvenc fordulataink a szabadtéri szexhelyszíneket listázó írásból: "Belegondolni is rossz, hogy milyen kínos helyzeteket okozhat egy felspannolt eb - Ráadásul a szerelmi légyott maradékai a tenger vizében lemoshatóak - Füstölni biztosan nem fog, hisz a víz alatt zajlik a csiszi-csuszi, ám ha ránk hallgat, valami zsíros krémmel előkészíti a terepet."

Szóval ez volt a május lényegi pinalaptermése. Tippünk: iratkozzon fel egy gyökérkezelésre, és győződjön meg személyesen arról, min megy keresztül az, aki hazai sajtót olvas!