Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőtől két új televíziós csatorna indul

2003.09.09. 12:17
A Magyar RTL Televízió Rt.-ben hatszázalékos részesedéssel bíró IKO Production Kft. romániai "testvér vállalata" f+ néven 24 órás filmes csatornát indít. A cég szállítja a Minimax új esti blokkjának műsorait is.
Szeptember 15-től több kábelrendszeren is elérhető lesz a napi 24 órában elsősorban filmeket sugárzó f+, valamint a Minimax rajzfilmcsatornán este fél nyolctól családi, szórakoztató programokat kínáló m+. Mindkét adó műsorszolgáltatója - az f+-nak üzemeltetője is - az IKO Romania S.r.l., amelynek magyarországi "testvérvállalata" a Magyar RTL Televízió Rt.-ben hat százalék tulajdonrészt birtokló IKO Production Média Kft.

Az IKO Production az RTL Klub legnagyobb műsorbeszállítója is - ez a cég készíti többek között a Reggelit, a Delelőt és a Találkozások magazint -, a hárommillió forint jegyzett tőkéjű kft. tulajdonosa Rákosi Tamás és luxemburgi vállalkozása, az optikai és látszerészeti termékekkel kereskedő Opticorp S.A. Az utóbbi a fő tulajdonosa a romániai IKO-nak is. Az m+ és az f+ reklámidejét - mint ahogy a Minimaxét is - az RTL Klub értékesíti. Az új csatornákat a kábeltársaságok 2003. december 31-ig, teszt jelleggel, ingyenesen szerepeltethetik kínálatukban - mondta lapunknak Kökény Tamás, az IKO Romania ügyvezetője, az új adók indításáért felelős projekt vezetője.

Az f+ nonstop sugározza a magyar és külföldi tévé- és mozifilmeket, sorozatokat és szórakozató műsorokat, várhatóan naponta nyolc film kerül adásba, így egy év alatt több mint háromezret vetít a csatorna - tette hozzá Kökény. A célcsoport a 18-49 éves korosztály, ezen belül elsősorban a férfiak. Az f+ és az m+ műsorait a magyar igények szerint, Romániában állítják össze. A cég a magyarországi indulással egy időben tervezte Romániában is a csatornák bevezetését, ám ez néhány hónapot csúszik. Az IKO Romania több szórakoztató műsort is vásárol az RTL Klubtól az m+-nak, mint például a Heti hetest, a Csííízt és a Gálvölgyi-showt - tudta meg lapunk Sár Csabától, a Minimax Műsorszolgáltató Rt. igazgatósági tagjától. A nagy sikerű RTL-es teleregény, a Barátok közt ismétlése viszont az f+-on lesz látható. <> Az m+ a Minimax csatornán este fél nyolctól hajnali fél kettőig sugároz nagyobb gyermekeknek is nézhető, családi műsorszámokat. A negyedik éve működő kábeles gyerekcsatorna meglévő piaci pozíciójára építve - 1,3 milliós nézőtábor, a 4-14 évesek körében tartósan magas nézettség - szeretnék kibővíteni annak műsoridejét, s ezzel szélesíteni nézőközönségét és növelni reklámbevételét - tette hozzá Sár. A Minimax Rt. a csatorna alapítója, a francia Canal+ kelet-európai kivonulásával idén március végén került teljes egészében a Mediatech Kft. tulajdonába. A cégcsoporthoz tartozik többek között a Musicmax Rt., a Minimax internetes oldalát üzemeltető eVision Kft. és az Audiotec Rt. - korábbi nevén Magyar Kábeltechnológiai Fejlesztési Rt. -, amely a kábeles dzsesszrádiót működteti.