Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Könnyűzenei adó lesz a Petőfi

2007.05.18. 11:16
A Magyar Rádió két adója, a Kossuth és a Petőfi június elejétől struktúrát vált. A Petőfi június elsején debütál könnyűzenei adóként, a Kossuthon fél órával előbb hallhatják az Esti Krónikát.

Az MTI információi szerint a Kossuth két lépésben újul meg: június negyedikével a kora reggeltől délig, valamint a délután négytől kora estig terjedő sávok adásai változnak meg. Az egyik legfontosabb változás, hogy este hatról fél órával előbbre kerül az Esti Krónika. A többi sávban várhatóan ősszel újul meg a nemzeti főadó.

A Petőfi - aminek célközönségét a 18-39 év közöttiek alkotják - könnyűzenei adó lesz, június elsején debütál, indulása napjaiban gyakorlatilag nonstop zenével.

Tavaly augusztusi hivatalba lépésekor Such György elnök úgy nyilatkozott az MTI-nek: 2007 második negyedévében indítják el az új adóstruktúrákat.

Egy hónapja az MTI már közzétette azon értesülését, hogy a Bartók adó május 7-én, a Petőfi június első hétvégéjén újul meg, akkor azonban még arról beszéltek rádiós források, hogy várhatóan május 21-én áll át az új délelőtti és délutáni-koraesti adásrendre a Magyar Rádió.

A Kossuth részletesen

Kerényi György, a Kossuth adófőszerkesztője az MTI-nek elmondta, hétköznapokon a reggeli nyitó, félórás népzenei összeállítást öt órától a Kárpát-medence falusi lakóinak szóló magazinműsor, majd hat és kilenc óra között a Reggel című, poltikai-kulturális-tudományos program követi.

A következő műsor a délig tartó Napközben, amelybe - közvetlenül 12 óra előtt - bekerül az eddig kora délután sugárzott, Vendég a háznál című, gyerekekről, nevelésről szóló magazin. Délután négy és öt óra között - Délután munkacímen - hírekkel tűzdelt, közéleti, de nem pártpolitikai témákat feldolgozó adás szerepel az új struktúrában.

Az egykori Esti Krónika - most már csak Krónika címen - fél hatra kerül, hogy ne ütközzön a televíziós hírműsorokkal; az adást kora esti ismétlősáv követi.

A szombat délután közéleti, összefoglaló műsorokból áll; a tisztán politikai háttérműsorrá változó Tizenhat órát Az én hetem címmel jelentkező műsor követi, melyben nyolc előre felkért társadalomtudós egyike beszélget vendégeivel. A szombati napba egy környezetvédelmi műsort is beillesztettek, valamint a Magyarországról jövök című szocioriport-adást.

A Vasárnapi újság után jelentkezik majd a Vasárnapi mozaik című magazin, este pedig kulturális, beszélgetős műsorokat és hangjátékot adnak hét órától éjfélig.