Költözik a gagyishow

2002.02.28. 19:20
A Rádió 1 fővárosi frekvenciaváltásával egyszerre, március elsején a csatorna lecseréli reggeli műsorvezetőjét is. Ezentúl a Roxy rádióból megismert Happy Endre vezeti a várostársaknak hajnaltól a gagyishow-t. A Roxy egyelőre fölényesen vezeti a két rádió közötti, nem éppen ma kezdődött hallgatottsági versenyt.
Happy Endre és a várostársak fogalom. Néhány hete még óriásplakátokon is megjelent, rikító sárga-fekete összeállításban hirdetve a Roxy rádió dicsőségét. Ám Endre néhány hete nyomtalanul eltűnt, egy ismeretlen hang vette át helyét a Roxy reggeli agymenésében.

Szintén néhány hete kezdte meg kampányát a Rádió1, melyben hallgatóit igyekszik rávenni, március elsején ugyan hangoljanak már át egy másik frekvenciára, merthogy az adó költözik. Hogy miért? Minek? Eddig nem árulták el, bár a magukat bennfentesnek mondók mosolyogva sejtették, valami készül.

Hát kiderült. Happy Endre fogta magát, összecuccolt és elszerződött a konkurenciához. Az Index információi szerint nem éppen két fillérért, hiszen ismereteink szerint elég kemény felételekkel, kötbérrel, egyebekkel tehette ezt csak meg. S, ha már ment, a kora reggeli gagyishow-ba magával vitte jól a gagyihírek királynőjét, Lillácskát is. Így mostmár, a régi Rádió1-es reggeli csapatból megmaradt Doktor Árpáddal egyetemben onthatják reggelenként a szebbnél szebb gondolatokat.

Lenyúlásháború

A két budapesti kereskedelmi rádió lenyúlás-háborúja nem ma kezdődött. A Rádió 1 már korábban is megpróbált visszavágni a Roxy-nak sikeres reggeli műsoráért, de úgy látszik nem sikerült megfelelően felépíteni Doktor Árpádot. Pedig a recept egyszerű. Végy egy csávót, aki nagyjából egyenletes - ám nem túl magas - színvonalon olyan hülyeségeket beszél, amik néha köszönő viszonyban vannak a valósággal.

A Rádió 1-en annak idején a butaságversenyben a reggeli horoszkóp volt az egyetlen, ami bearanyozta pasijuk Golf I-esében munkába igyekvő fodrászlányok reggelét, miközben a Roxy-n már javában tombolt Happy Endre, Leccgó Gábor, Lillácska a híreivel, valamint Frida és Béna a két kőkorszaki szaki. Közös ismertetőjük: viccekkel próbálják feldobni az ébredezőket és a munkába igyekvőket. Néha jól, néha rosszul, többnyire közepesen.

Frida és Béna vs. Fütyesz és Gatya

A Rádió 1 ezt nem tűrhette sokáig. Jött Happy Endre ellennében Doktor Árpád, Leccgó Gábor ellenében a hívjunk fel valakit, valami hüjeséggel és nevessünk azon, hogy hebeg-habog típusú izét, Frida és Béna ellenében pedig Fütyesz és Gatya, akik ugyanúgy két beszélgető szellemi fogyatékost igyekeztek imitálni, mint a másik adón a másik páros.

Majd napközben a Rádió 1 a tíz sláger egyhuzamban nevezetű fergeteges, tán még a Calypso rádión is előforduló trükkel próbálkozott. Erre nem volt nehéz visszavágni. A Roxy most tizenegyet nyom egybe.

Hát ez van, biztos nincs vége.