Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Csak zenét ad a Rádió C

2003.04.07. 14:03
Pénzügyi okok miatt függesztették fel a Rádió C szerkesztett műsorának sugárzását. Az Index információi szerint a szünet átmeneti.
Hétfőtől felfüggesztette szerkesztett műsorainak sugárzását a Rádió C, Magyarország első és egyetlen cigányoknak szóló ródiója, és munkatársainak egy részét fizetés nélküli szabadságra küldte - tudta meg az Index. Az adó bizonytalan ideig csak zenét ad, hogy így mérsékelje a működési költségeket.

A rádió honlapján a következő nyilatkozat olvasható:
"Egy ideig, reméljük minél rövidebb ideig csak zene lesz hallható a 88,8-as frekvencián. Véget ért egy fejezet: egyelőre nem bírjuk tovább előteremteni a rádiózás költségeit. Megértésüket és türelmüket kérjük, reméljük, minél hamarabb újra hallhatják az ismerős hangokat és műsorokat."

Az Index információi szerint a rádió többmilliós hitelt görget maga előtt, és eddig is leginkább pályázati pénzekből tartotta fent magát. Az adó anyagi helyzetén lénygesen az javítana, ha végre megkapná azt a 6 millió forintos állami támogatást, amit még februárban nyert el.

A Rádió C által megrendelt, 500 fős reprezentatív mintán elvégzett Szonda Ipsos felmérésből kiderül, hogy a budapesti romák közt hatvan százalék körüli az adó hallgatottsága, azaz legalább hatvan ezren kapcsolnak rendszeresen a rádióra. A rádió hallgatottsága a reggel 7-től este 10-ig tartó időszakot tekintve mintegy 40 százalékos, ami igen magas aránynak mondható a többi rádiót tekintve is, a reklámbevételekben azonban mindez nem érzékelhető

A Rádió C a roma kultúra különböző területeit bemutató műsorok mellett sugárzott interaktív jogsegélyt, az európai uniós csatlakozással foglalkozó magazint, oktatási és szociális műsort, és napi hírmagazint is.