Országos rádióadót indítana az Est Media Group

2009.01.22. 09:28
Országos rádióadót indítana a Radiocafé 98.6 tulajdonosa, az Est Media Group.

Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat, közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője.

Várják a kiírást, felveszik a pályázati dokumentációt, és az abban foglaltak ismeretében hozzák meg végső döntésüket - mondta. Közlése szerint nem az egykori Est FM, a mostani radiocafé 98.6 válna országossá. Ennek okaként említette, hogy kétséges: egy országos médiumban is beválnak-e a Budapesten jól működő receptek, azt azonban biztosra veszi, hogy annak elemei biztosan átültethetőek.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly nyár óta arra készült, hogy a frekvenciamoratórium december 31-i lejárta után pályázatot ír ki a Danubius és a Sláger Rádió frekvenciájára. (A két koncesszió novemberben jár le.) Az Országgyűlés decemberben fogadott el egy, az eljárás rendjét átalakító médiatörvény-módosítást, ám Sólyom László államfő a jogszabályt az óév utolsó napjaiban előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz utalta.

Január elején úgy határozott az ORTT: a kiírással kapcsolatos döntéssel bevárja, miként ítél az ügyben a taláros testület. Az Est Media Group az első cég, amely nyilvánosan bejelentette: pályázat esetén érdeklődne a frekvenciák egyike iránt.