Sztárokba fektetnek a kereskedelmi csatornák

2003.02.17. 10:39
Győzike a Big Brother házban, Pongó már újból a való világban, Havas Henrik pedig az RTL Klubon. A magyar kvázisztárok helyezkednek, a két kereskedelmi csatorna pedig milliókat fizet.
Nettó két millió forintot kap Gáspár Győző, a Romantic együttes énekese, amiért tegnap este egy hétre beköltözött a Big Brother-házba. A tv2 a popénekes szerepeltetésével megpróbál visszavágni a Való Világnak, aki átcsábította Pongót, a Nagy Testvér első szériájának sztárját. Győzikétől sokat várnak a műsor készítői, mivel őszinte humorával és egyszerűségével már egyszer sikerre vitte a Big Brother VIP különkiadásának első sorozatát.

Sztárgázsik nagy különbséggel

A Győzike beköltözésével kapcsolatos összeállításban a Blikk közzétette a Big Brother VIP adásaiért felvett gázsik listáját is, amiből kiderül, hogy amíg Bochkor Gábor nettó 2 millió forintot kapott az egyhetes szereplésért, addig barátja, a haditudósító Vujity Tvrtko mindössze 250 ezret, és míg a színésznő Détár Enikő 1,5 millió forintot ért a tv2-nek, addig a pornószínésznő Elisabeth Kingért mindössze 100 ezret voltak hajlandók fizetni. A legnépszerűbb szereplő, Sebeők János is csak 200 ezer forintot kapott a csatornától, míg barátja, a most már kétmilliót érő Győzike pár hete még csak 800 ezret ért.

A roma popénekes beköltözésétől függetlenül Zoltán, a Big Brother ház egyik állandó lakója azon gondolkozik, hogy elhagyja a házat, és lemond a 20 millió forintos fődíj megnyerésének lehetőségéről is. A bulvárlapok értesülései szerint Zoltán azért fontolja a játék feladását, mert nehezen viseli, hogy a többi lakó nem értékeli a humorát. Radnai Péter, a Big Brother producere szerdáig adott gondolkozási időt a boldogtalan lakónak, akit esteleges távozása után cserejátékossal helyettesítenek majd.

Az Index információi szerint a Blikk listája nem fedi a valóságot; a szereplők közül többen nem kaptak pénzt, mivel a BB számukra promóciós lehetőség. A pontos számok üzleti titkot képeznek.

Havas a győztes felé húz

Havas, a rejtélyes átigazoló
Mindeközben Pongó ugyan már elhagyta a Való Világ-villát, de az RTL Klub továbbra is fölényesen vezet a realityversenyben, valószínűleg ennek köszönhető, hogy visszavették a csatornához Havas Henriket, akit tavaly azért távolítottak el a képernyőről, mert feltűnt a Big Brother egyik élő adásában. Ónodi György, a Heti Hetes producere a Blikk kérdésére elmondta, hogy örül a csatorna döntésének, hiszen bebizonyosodott, hogy még egy kereskedelmi televízió vélt vagy valós érdekeinek megsértése miatt támadt érzelmek sem dacolhatnak a nézők elvárásaival.

Havas már a Heti Hetes csütörtöki felvételén is jelen lesz, így szombaton már ismét láthatjuk a képernyőn. Ónondi egyelőre nem tudta megmondani, hogy Havas milyen gyakran fog szerepelni a műsorban, de elárulta, hogy régi társai már nagyon várják, hogy újból ott üljön a hetek között.