Befutott rockbanda énekese lesz az új valóságshow győztese

2004.06.10. 16:26
A Survivor megálmodója egy híres rockzenekar frontemberét cserélné le a valóságshow győztesére, és a zenekart világkörüli turnéra is küldené.
Mark Burnett, a Survivor és A gyakornok című valóságshow kreátora és producere bejelentette, hogy új reality műsort indít Rock Star címmel. A producert saját bevallása szerint a Fox Televison műsorán futó, a Magyarországon nagy sikerrel vetített Megasztárhoz hasonló American Idol ihlette, de Burnett nem egyszerű zenei tehetségkutatót tervez, hiszen a játék nyertese csatlakozhatna egy már befutott rock zenekarhoz, sőt világkörüli turnéra is indulna velük.

Az új műsorban nem a közönség választaná ki a győztest, hanem a banda, illetve egy független zsűri választaná ki azt a versenyzőt, aki azután a zenekar frontembereként koncertturnéra indulhat.

Ki vállalja be?

Azt Burnett nem árulta el, hogy melyik híres, már befutott zenekart szemelte ki a műsorba, és arról sem nyilatkozott, hogy hogyan venné rá a jelenlegi énekest, hogy vonuljon a háttérbe, és engedje át a mikrofont a valóságshow nyertesének.

Mark Burnett a Magyarországon az RTL Klub műsorán futó Survivor című túlélőshow-val, illetve A gyakornok című reality műsorral alapozta meg karrierjét. Ez utóbbiban a kamera Donald Trump ingatlan-befektető, szállodalánc-tulajdonos és milliárdos irodájában követte figyelemmel az ifjú gyakornokok mindennapjait, miközben Trump hetente kirúgott egy versenyzőt, míg végül csak egy gyakornok maradt.