Géza
-12 °C
-4 °C

Romákat keres a képernyőre az RTL Klub

2005.05.11. 20:03
Egy évig képezné szerkesztőségeiben az RTL Klub azt a cigány fiatalt, aki elnyeri a csatorna ösztöndíját, azután pedig akár szórakoztató- vagy hírműsorokban is feltűnhetne az új roma műsorvezető.
Az Index információi szerint roma származású műsorvezetőt szeretne a képernyőn látni az RTL Klub, ezért ösztöndíjat alapított, amelyre jelentkezhet minden magát cigány származásúnak valló, érettségivel rendelkező fiatal.

Az ösztöndíj indítását csak a jövő héten jelenti be a kereskedelmi a csatorna, de az Index úgy értesült, hogy hivatalosan az a Hégető Honorka Alapítvány adná az egy éves ösztöndíjat, amelynek elnöke Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója.

Beletanulhatna

Az ösztöndíj nyertese egy éven át az RTL Klub különböző szerkesztőségeiben tanulná a kereskedelmi televíziózás szabályait, emellett intenzív angol nyelvtanfolyamon is részt venne a csatorna pénzén.

Az ösztöndíjat információink szerint az RTL Klub romszervezetek segítsége nélkül alapította, és célja, hogy olyan roma származású műsorvezetőket képezzenek, akik szórakoztató- és hírműsorokban is megállják a helyüket.