Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkol a Rádió C

2007.02.15. 17:30
Egy hónapon át csak zenét sugároz a roma rádió, mivel többre már nem futja. A RomNet szolidaritásból elérhetetlenné teszi a híreit.

Anyagi nehézségei miatt csütörtök éjféltől egy hónapon át csak híreket és zenét sugároz a Rádió C - jelentette be egy csütörtöki műsorukban Fátyol Tivadar igazgató.

Az ötödik születésnapját tavaly októberben ünneplő adóval - a nap folyamán kiadott közleménye szerint - szolidaritást vállal a RomNet internetes portál is, amely csütörtök éjféltől hétfő reggel 8 óráig elsötétíti képernyőjét, és erre ez időszakra híreit elérhetetlenné teszi.

Fátyol Tivadar már tavaly októberben arról beszélt, erkölcsi támogatásban sohasem szenvedett hiányt, az anyaginak azonban igencsak híján van a Rádió C. Megjegyezte, hogy nagyon nehezen boldogul a zömében - előre nem kalkulálható - pályázati pénzekből gazdálkodó médium, és a konkrétumok említését elhárítva elmondta: "kormányszinten" tárgyalnak arról, hogy állami forrásokhoz jutna az adó.