Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Megújul az RTL Klub is

2003.09.04. 17:56
Arculatváltás és VV3 ugyan nem lesz, de új sorozattal jelentkezik a Barátok közt stábja, és jön a túlélőshow is.
A tv2 mellett az RTL Klub is új műsorstruktúrával jelentkezik ősszel, hogy ezzel is erősítse piacvezető helyzetét, mivel nyáron, a valóságshow-k befejezése után némileg csökkent a két nagy kereskedelmi csatorna nézettsége közti különbség. Szeptember első három szombatján saját készítésű műsorokkal próbál meg minél több nézőt a csatornára vonzani az RTL Klub. Szeptember 6-án a Való Világ szereplői játszanak a Legyen Ön is Milliomosban!, 13-án Az IQ-teszt című műsorhoz hasonlóan az ország KRESZ-tudását próbálja meg felmérni Marsi Anikó és Vágó István, szeptember 20-án pedig a Survivor - A sziget című, tűlélőshow-nak titulált műsor első epizódja kerül a képernyőre.

Túlélés és romantika

Stohl András túlélte
Stohl András túlélte
A valóságshowt Dominika közelében, egy lakatlan szigeten forgatták, a munkálatok jelentős részét egy argentin forgatócsoportra bízták, de a sorozat elkészítésében részt vett egy harminc fős magyar stáb is. A Survivor műsorvezetője Stohl András lesz, a hetente jelentkező műsor nyertesét, az eredeti szabályokkal, és a külföldön sugárzott változatokkal ellentétben még nem választották ki, az utolsó adásban a nézők dönthetik majd el, hogy a két utolsóként bent maradt játékos közül melyik kapja a fődíjakat, azaz a tízmillió forintot, a világkörüli utat, és a terepjárót. A szabálymódosításra azért volt szükség, mert az RTL Klub vezetősége félt, hogy egyébként idő előtt kiszivárog a győztes neve.

A hetente jelentkező valóságshow mellett új tévéfilmsorozattal is jelentkezik az RTL Klub, a Szeress most! című romantikus sorozat producere, a Barátok köztöt is jegyző Kalamár Tamás, sőt a stáb is a naponta jelentkező szappanopera munkatársaiból állt össze. A sorozatba, ahogy annak idején a Barátok köztbe is, új, eddig képernyőn nem látott színészeket válogattak be a készítők. A sorozat a dúsgazdag Konrád Alexa, és a szegény Pintér Tibor szerelmi románcáról, meg persze a szülők egymás ellen vívott ádáz harcáról fog szólni. A legtöbb jelenetet Budapesten és a Balatonon veszik fel, a sorozat forgatása még jelenleg is tart.

Eladtak már mindent

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az új műsorstruktúra kapcsán elmondta, hogy a tavaly bemutatott saját készítésű műsoraik közül csak kettő, a Limonádé című sitcom, illetve az Utolsó cserkész elnevezésű infotainment-sorozat szűnik meg.

Az RTL Klub emellett nem mondott le a Való Világ harmadik szériájának elindításáról sem, a házat már felújították, és az új lakókat is kiválasztották már, de a kezdés időpontja egyelőre még bizonytalan, a csatorna feltehetően a konkurens Big Brother indulására vár. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója ennek ellenére nem zárja ki, hogy a valóságshow-t még ebben az évben a csatorna műsorára tűzik.

A két csatorna közt továbbra is éles verseny várható, mivel a tv2 és az RTL Klub is már jó előre eladta reklámidejét, és mivel a Médiatörvényben lefektetett óránkénti tizenkét percnél nem sugározhatnak több hirdetést, csak úgy növelhetik a bevételeiket, ha minél nagyobb nézettséget érnek el, hiszen a hirdetők nem a reklámpercek, hanem a szpotokkal elért nézők száma után fizetnek. Minél több néző kapcsol tehát az adott csatornára, annál gyorsabban teljesíti az adó kötelezettségeit a hirdetők felé, azaz annál hamarabb vehet fel új megrendeléseket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!