Minden eddiginél több valóságshow az RTL Klubon

2004.06.07. 14:49
Nyáron visszatér a Szeress most!, jön a Rém rendes család, ősszel pedig Survivor2, Kísértés, VV4 és a Terminátor 3 az RTL Klubon. Azonban nem teljesen felhőtlen a kereskedelmi csatorna ege, le kell bontani a Való Világ villát, és már megint gratulálniuk kellett a Tv2-nek.
"A Való Világ harmadik szériájának sikere minden várakozást felülmúlt" - mondta el Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója a csatorna hétfőn tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a valóságshow első szériája óta folyamatosan nő a műsor átlagos nézettsége, hiszen míg a Való világ 1 37,9 százalékos közönségarányt ért el, addig a VV3-at már a nézők 41,4 százaléka kísérte figyelemmel.

A VV3 az előző szériáknál is hosszabb ideig, 160 napon volt a képernyőn, ez idő alatt 12 160 percnyi összefoglalót sugárzott az RTL Klub 250 fős stábja.

#alt#
Kolosi: Biztos a hátterünk
A Való Világ negyedik szériájáról egyelőre nem árult el többet az RTL Klub vezérigazgatója, de az Index információi szerint, ha lesz is folytatása a valóságshow-nak, azt biztos már nem a régi villában veszik fel, mivel nemsokára megkezdik a Kunigunda utcai bekamerázott épület bontását.

A Való Világ ráadásul az előzetes hírekkel ellentétben nem tűnik majd fel a horvát piacon, mivel az RTL tulajdonában lévő horvát kereskedelmi csatorna az előrehaladott tárgyalások ellenére úgy döntött, inkább a konkurens Big Brother licencjogait vásárolja meg.

"A horvát közönség kevésbé nyitott az újszerű produkciókra, ráadásul a Big Brother jogait birtokoló Endemol nagyon kedvező ajánlatot tett, hogy ezzel akadályozza meg a Való Világ külföldi piacra lépését" - fogalmazott Dirk Gerkens.

A hétvégi nézettségi eredményekre reagálva az RTL Klub vezérigazgatója gratulált a TV-2nek, amiért a vasárnap este sugárzott német-magyar barátságos futballmérkőzés közönségaránya elérte a 40 százalékot, vagyis a mérkőzést több mint 1 855 000-en nézték végig, míg az RTL Klubon eközben párhuzamosan futó, Meg Ryan és Russell Crowe nevével fémjelzett Túszharc című akciófilmet csupán a nézők 28,1 százaléka választotta. A hírdetők szempontjából fontos, fiatal 18 és 29 év közötti népességen belül azonban nem volt statisztikailag kimutatható különbség a két csatorna nézettsége között.

Nyári szünet?

Az RTL Klub nyári műsorstruktúráját ismertetve Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója elmondta, hogy júliustól folytatódik a Szeress most! című szappanopera, amely azonban nem hetente egyszer jelentkezik majd, hanem a nyári szünetet tartó Barátok közt idősávjában, naponta harminc perces epizódokat sugároznak majd.

A Való Világ esti összefoglalója helyett ezentúl a Viasat3-on már nagy sikerrel vetített amerikai komédia-sorozat, a Rém rendes család jelentkezik majd. Emellett a csatorna nyári meglepetésnek szánja, hogy a Forma-1 amerikai futamait júniusban a megszokottal ellentétben nem felvételről, hanem élőben sugározza majd.

A nyári filmkínálatban a könnyed vígjátékok lesznek túlsúlyban, öt Luis de Funes-filmet tűz majd például műsorára a csatorna, de Chevy Chase és Beethoven, a bernáthegyi kutya is feltűnik majd az RTL Klub műsorán.

Ősszel jön

Az RTL Klub műsorstruktúrája a hagyományoknak megfelelően szeptemberben alakul át lényegesen. Ekkor indul többek közt a Survivor második része, és a Kísértés című valóságshow, amelyben négy párt próbál tizenkét facér fiú és lány elcsábítani egy tizenkét napos mexikói nyaralás alkalmával. A műsor érdekessége, hogy a Kísértésben nincs nyeremény, sőt tulajdonképpen még nyertes sincs.

#alt#
Kolosi Péter és Dirk Gerkens
Az RTL Klub emellett szeptemberben még egy valóságshow-t indít, de ennek részleteiről egyelőre még nem árultak el többet, ahogy a csatorna vezetése azt sem mondta el, hogy az ősszel folytatódó Ország tesztje sorozatban ezúttal mit mér meg Marsi Anikó és Vágó István.

Annyi biztos, hogy ősszel visszatér a képernyőre a Legyen Ön is milliomos! és a Barátok közt, emellett filmdömpinggel készül az RTL Klub. A csatornán ősszel képernyőre tűzött hollywoodi sikerfilmek közt szerepel a Harry Potter és Bölcsek köve, a Gyűrűk Ura, a Pearl Harbor, az X-Men vagy éppen a mozikban alig egy éve bemutatott Terminátor 3.

A csatorna őszi műsorstruktúrájában már biztos helye van az Arany Ászok Liga közvetítéseinek, sőt az RTL Klub közvetíti a világbajnoki selejtező mérkőzéseit is, elsőként a horvát-magyar meccset.

"Éppen ezért köszönjük a TV2-nek, hogy a német-magyar meccs közvetítésével segített reklámozni a világbajnoki selejtező közvetítéseit. Ez egy szép példa arra, hogy a kereskedelmi csatornák is képesek együttműködni" - jegyezte meg Dirk Gerkens.