RTL-ősz dzsungelharccal

2008.09.04. 18:28
A többi kereskedelmi csatornához hasonlón az RTL Klub is sajtótájékoztató keretében mutatta be az őszi műsorrendjét a sajtónak. A csatorna nem válik meg jól bevált műsoraitól, és kiderült melyik celebeknek kell majd túlélniük.

Saját gyártás

Az RTL legnagyobb dobása idén ősszel kétség kívül a Celeb vagyok, ments ki innen! című reality lesz. A formátum nem saját, a műsor már Angliában, Amerikában, Németországban, Franciaországban és Hollandiában is bizonyított és a legszélsőségesebb reakciókat kiváltó műsor most a magyar celebek tűréshatárát fogja feszegetni: a "hazavágyó reality" mindenképpen próbára teszi a sztárokat.

A műsor koncepciója egyszerű, 10 híres embert száműznek a dzsungelbe, ahol minden komfortot nélkülözve heteken keresztül kell kitartaniuk és túlélniük a modern világ minden megszokott kényelmétől elszakítva. Nomád körülmények között nyomorognak, az ételt is maguknak kell megszerezniük. A nézők szavazataikkal küldhetik embert próbáló feladatokra kedvenceiket, vagy éppen kímélhetik meg őket a borzalmaktól.

Akik szerencsét próbálnak: Soma, Steiner Kristóf, Falusi Mariann, Bárdosi Sándor birkózó, Dér Heni, a Sugarloaf énekesnője, Horváth Éva, Márk és Szabó Patrícia, a Cosmopolitan főszerkesztője. Sokáig úgy tűnt, Kiss Ramóna is utazni fog, de a Barátok közt forgatása miatt végül is itthon maradt. A sztárokat egyébként Argentínába "száműzi" az RTL, ahová nem lehet utazni védőoltás nélkül. "Mindenképpen beoltatom magam." - nyilatkozott Horváth Éva az Indexnek.

A szombat esti műsorsávot se adja könnyen az RTL, a a TV2 Megasztárja ellen újra harcba száll a Szombat esti láz. Az új táncosok: Gáspár Bea, Dammak Jázmin, a Miss Universe győztese, Csányi Sándor, Katus Attila aerobic világbajnok. A már említett Kiss Ramóna is táncolni fog, igazi meglepetés viszont Rózsa György és Udvaros Dorottya szereplése okozott, de akasztani fogják a hóhért: az eddigi műsorvezető Stohl András is tánccipőt húz.

A Vacsoracsatában ősszel többek közt Rippel Ferenc és Viktor, Beszeda Gábor, Bereczki Zoltán, Oszvald Marika, Lagzi Lajcsi, Forgács Gábor, Csomor Csilla és Koltai Róbert is fakanalat fog ragadni.

Most indul a Fogd a pénzt és fuss! című vetélkedő, mellyel új celebet is avat az RTL, a műsorvezető, Peller Mariann személyében. A játék a humorra, logikai érzékre és tippelésre épül és egy kis szerencsével milliókat is hazavihetnek a szerencsés nyertesek. A játék háziasszonya Peller Mariann, aki végzős a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorvezető szakán, őt dögösnek és humorosnak, végzetesnek és vonzónak, karakánnak írja le a csatorna (és a sajtótájékoztatón sem tűnt másmilyennek).

Sorozatok és filmek

Rég nem látott kedvencek térnek vissza a sorozatok közül az RTL-re, mindjárt itt a Vészhelyzet, aminek a 14. évadja jelentkezik, de újra jönnek a Gyilkos elmék, igaz utóbbinál főszereplőcserével, Mandy Patinkin helyett Joe Mantegna érkezik a csapathoz. Újra jelentkezik a díjnyertes A főnök is.

Az RTL biztosra megy, a konkurens Naplót vasárnap este mindig verő Cobra 11 továbbra is képernyőn lesz. A péntek estét biztosan hozó Horatio viszont egyelőre leteszi a legendás napszemüvegét, így a Miami helyszínelők helyett a New York-i társaikkal ismerkedhetünk meg a CSI New York-i helyszínelőkben.

Persze a rajongók által legjobban várt Lost - Eltűntek 4. évada is visszatér, aminek felét igaz, hogy az AXN már áprilistól leadta, de országos csatornán először az RTL-en fog menni. Az érdeklődés garantált, a sorozat története a harmadik évad végén hatalmas meglepetéssel szolgált, a rajongók az Index blogjain is kitárgyalták.

Ősszel sem maradunk hollywoodi kasszasikerek nélkül az RTL Klubon, a csatorna igazán bevásárolta magát filmekből idén őszre. Az egész családot megcélzó mozik közül érkezik a Harry Potter-sorozat negyedik része, a Harry Potter és a Tűz Serlege, de jön a Narnia krónikái, Egon és Dönci és a Johnny Depp-pel a Charlie és a csokigyár.

Az akciófilmek terén olyan alkotások közül válogathatunk majd mint a Nemzet aranya, a Batman kezdődik! vagy a Charlie angyalai második része, vagy a mozikban méltatlanul hanyagolt, de elég jó Michael Bay-film, A sziget. A vígjátékok felhozatala is erős, Ünneprontók ünnepe, Ki nevel a végén? de Sandra (Nem látja, hogy suhanok?) Bullock is visszatér a Beépített szépség második részében. Sőt az egyik legjobb hollywoodi nevettetőnek tartott Martin Lawrence is tiszteletét teszi a csatornán a Nemzetbiztonság Bt.-vel.

Visszatérők még

Eddig nem sikerült a délutáni műsorsávban megszorítania a TV2-nek az RTL-t, így Mónika visszatérése is várható volt, sőt a talk show szeptember 29-én már az 1400. adását fogja ünnepelni. Fábry és a Heti Hetes tovább szórakoztatja a közönséget, és mivel a csatorna sztárja, Gálvölgyi János idén ünnepli hatvanadik születésnapját, az RTL Klub a művészt köszöntő gálaműsorral fog műsorra tűzni októberben. A stand-up comedy műfaját elterjeszteni akaró Showder Klub is visszatér, és a jelentős nézettséget hozó Győzike se vonul nyugdíjba. A pánikgombot továbbra is megnyomhatják a Pókerarcban, és újra fognak dőlni a dominók is a Dominó Napon.

Bár májusban a Hal a tortán megszorongatta a Barátok köztöt, múlt heti visszatérése óta újra elfoglalta helyét a nézettségi lista elején a szappanopera.

Az RTL Hírigazgatósága hozza a XXI. Századot, és a Házon kívül, újdonság viszont a Rendszerváltó portrék c. műsor, ahol a riporterek arra vállalkoztak, hogy közéleti személyiségeket kérdeznek meg, hogyan értékelik a rendszerváltást, és az azóta eltelt lassan húsz évet.

Mindezekből az látszik, hogy az RTL biztosra ment az őszi műsorrend kialakításakor és idén ősszel is komoly csatákra számíthatunk a két országos televízió között.