Előre megírt valóságshow az RTL Klubon

2005.08.24. 17:12
Utazó sztriptízshow, nézettségi rekordokat döntögető túlélők és Ganxsta Zolee az RTL Klub új őszi műsorai közt.

Péntek este kilenc órakor indul az RTL Klub új sorozata, az Eltűntek, ami egyúttal az őszi televíziós évad első premierje is. A tizenkét Emmy-díjra jelölt sorozat első epizódját 18,7 millió ember látta Amerikában 2004 szeptemberében, és azóta a lakatlan szigetre zuhant repülőgép utasairól szóló szériát nagy sikerrel vetítették Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Koreában, Norvégiában, Németországban és Oroszországban is.

A külföldi filmsorozat esetében szokatlanul nagy reklámkampánnyal beharangozott sorozatot egyébként már sugározta Magyarországon az AXN kábelcsatorna, ahol ősztől már a második évadot láthatják a nézők.

Ganxsta, Kepes és az amatőrök

A kalandfilmsorozat mellett októbertől saját gyártású játékfilmsorozattal is jelentkezik az RTL Klub. A Bajkeverők című műsor tizenkét részében nyolc fiatal nyári kalandjait követhetjük végig, akik egy ósdi buszt mozgó peep-show-vá alakítanak át és haknizni indulnak a Balatonra. A műsor a film és a valóságshow műfaji jegyeit keveri, hiszen amatőr szereplőkkel forgatták, és a párbeszédeket sem írták meg, csak a történet főbb fordulópontjait dolgozták ki a műsor készítői, a többit a szereplők fantáziájára bízták.

Az RTL Klubon ősztől saját műsorral jelentkezik Ganxsta Zolee, a Sex Action dobosa és a Kartell frontembere, de a még készülő műsorról szeptember elejéig többet nem árult el a csatorna.

Ezenkívül visszatér Kepes András is a Világfalu című tizenkét részes sorozatával, amely Frei Tamásnak jelenthet konkurenciát.

Az Apropóhoz hasonló sorozat a világ tizenkét országába látogat el, de egy-egy epizód nem egy kultúrát, hanem egy témakört, például az étkezés vagy a temetkezés szokásait mutatja majd be. A stáb többek közt forgatott már Mongóliában, Indiában vagy éppen Brazíliában is, sőt Kepes a magyarországi romák és a csángó magyarok szokásait is bemutatja.

Még több film

Filmdömpinget ígér az őszre az RTL Klub,bemutatják többek közt Mel Gibson Hazafi és Katonák voltunk című filmjeit is, jön aGyűrűk Ura: A két torony és a Harry Potter-sorozat titkok kamrájáról szóló része, de láthatjuk az elkövetkező hónapokban a csatornán a Showtime című akcióvígjátékot Robert De Niroval vagy éppen A kaptárt Milla Jovovich-csal.

Három magyar film országos premierjét is az őszre időzítette az RTL Klub, így az Argo, az Állítsátok meg Terézanyut! és a Csudafilm is feltűnik majd a kereskedelmi televízió műsorán.