Az RTL is gratulált a megasztárnak

2004.04.06. 16:59
Egész oldalas hirdetéseket tett közzé aZ RTL Klub több napilapban, amelyekben gratulál Tóth Veronikának, a TV2 Megasztár című műsora győztesének. A TV2 kedves gesztusnak tartja a lépést.
"Gratulálunk Tóth Veronikának a fantasztikus teljesítményéhez" - ez az egy mondat olvasható az RTL Klub egész oldalas hirdetésein, amelyeket több napilap is megjelentetett.

Eddig még hasonló gesztusra nem volt példa a két kereskedelmi csatorna között; a televíziók hirdetései általában saját eredményeikről szóltak, olykor a másik kárára.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az Indexnek elmondta: valóban nagyra értékelik Tóth Veronika énektudását, függetlenül attól, hogy nem az ő műsorukban tűnt fel. Megemlítette, hogy a Megasztár a nemzetközi RTL-csoport egy licencének másolata, amely Németországban Deutschland sucht den Superstar címen futott.

Kolosi elmondta azt is, a gratulációval az RTL Klub azt is jelezni kívánja, hogy elkötelezte magát a fair play mellett.

TV2: a kulturált verseny felé

A TV2 üdvözli konkurense gesztusát. Hofherr Krisztina, a csatorna kommunikációs igazgatója az Indexnek úgy nyilatkozott, ők is a kulturált verseny hívei, és szeretnék, ha a két tévé nem ellenségként, hanem versenytársként tekintene egymásra.

A Megasztár döntője rendkívüli győzelmet hozott a TV2-nek: a zenei vetélkedő fináléját hatszázezerrel többen nézték, mint a rivális zászlóshajó-műsorát, a Való világot.