Drogozás és dugás az új holland valóságshow-ban

2005.09.23. 14:00
Két hét múlva indul az Ejakulálj és nyelj! című műsor, melyben élő adásban közösülnek és fogyasztanak keménydrogokat. A valóságshow ötlete még a liberális Hollandiában is kiütötte a biztosítékot, pedig a producer szerint nincs szó másról, csak színházról és tájékoztatásról.

Hollandia, a Big Brother édesanyja, tovább turbozza a valóságshow-kat. Az új műsorban a szereplők élő adásban közösülnek és fogyasztanak kábítószert - írta a csütörtöki The Guardian.

Egyfajta színház

Az Ejakulálj és nyelj! című showműsor a tervek szerint október 10-én, késő este indul a holland ifjúsági BNN adón. A csatorna legutóbb az "Így kúrtok ti" című műsorával váltott ki botrányt.

"Nem sokkolni, hanem tájékoztatni akarunk" - állítja Sjoerd van den Broek, a show producere. Mint mondja, "ez egyfajta színház, amit az néz meg, aki akar. Rengeteg szó esik ezekről a dolgokról, de érett kritika még soha nem hangzott el".

Anyu felügyeli a drogozást

A 26 éves főszereplő, Filemon Wesselink egy kocsmában lerészegedik és az alkohol mellé pirula formájában heroint fogyaszt majd. Otthon anyja felügyelete alatt kipróbálja az LSD-t, egy zárt szobában pedig annak is utánajár, hogy vajon férfival vagy nővel jobb-e orális szex.

Eközben a másik szereplő, Ties van Westing kikérdezi Wesselinket és a műsor vendégeit szexuális és kábítószer-fogyasztási szokásaikról. "Nincs más célunk, mint egyszerűen és egyértelműen elmagyarázni, mit művelnek a drogok az emberekkel" - mondta a procuder.

Törvénybe ütközik?

A show hírére még a könnyű drogokat árusító és prosti negyedet üzemeltető liberális Hollandia közvéleménye is felzúdult. A kormányzó kereszténydemokrata párt egyik képviselője szerint a műsor veszedelmes és rossz példát mutat.

Az igazságügy minisztérium szóvivője úgy vélte, a show bizonyos elemei "valószínűleg törvénybe ütközőek". Egyelőre az még nem egyértelmű, hogy a műsor miatt bárki is vád alá helyezhető-e.