Árpád
-2 °C
3 °C

Aláírások a korhatárt jelző piktogram ellen

2002.11.19. 08:02
Aláírásokat gyűjtenek a közelmúltban bevezetett tévés korhatárjelző piktogram ellen - írja a keddi Blikk. A legtöbben azt sérelmezik, hogy még a legártatlanabb műsorok alatt is látható a sárga karika.
Telefonokkal és levelekkel bombázzák a nézők a csatornákat azt követelve, hogy tüntessék el a képernyőről a korhatárt jelző számot. A legtöbben azt sérelmezik, hogy még a legártatlanabb műsorok alatt is látható a sárga karika.

Tehetetlenek a törvénnyel szemben

A Blikk megszólaltatta Kolossy Pétert, az RTL Klub programigazgatóját is, aki elmondta, hogy tehetetlenek a törvénnyel szemben. Hasonlóan vélekedett Bánhidi Éva, a Viasat3 promóciós igazgatója is. Noha a csatornán még nem látható a jel, de bevezetésén már dolgoznak. A törvény ellen - mások mellett - Hildebrand Krisztián is gyűjt aláírásokat. A tiltakozó úgy véli, hogy az Európai Unióban elég a műsor előtt bemondani a korhatár megjelölését.

Kinek a hatásköre?

A Blikk megkérdezte az ORTT szóvivőjét is, aki a lapnak elmondta, a médiatörvényt az országgyűlésnek kell megváltoztatnia ahhoz, hogy a piktogramok jelülésének módja megváltozzon a képernyőn. Szalai Annamária fideszes képviselő szerint a képviselők nem döntöttek a megjelenítésről, ez az ORTT hatásköre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?