Aláírások a korhatárt jelző piktogram ellen

2002.11.19. 08:02
Aláírásokat gyűjtenek a közelmúltban bevezetett tévés korhatárjelző piktogram ellen - írja a keddi Blikk. A legtöbben azt sérelmezik, hogy még a legártatlanabb műsorok alatt is látható a sárga karika.
Telefonokkal és levelekkel bombázzák a nézők a csatornákat azt követelve, hogy tüntessék el a képernyőről a korhatárt jelző számot. A legtöbben azt sérelmezik, hogy még a legártatlanabb műsorok alatt is látható a sárga karika.

Tehetetlenek a törvénnyel szemben

A Blikk megszólaltatta Kolossy Pétert, az RTL Klub programigazgatóját is, aki elmondta, hogy tehetetlenek a törvénnyel szemben. Hasonlóan vélekedett Bánhidi Éva, a Viasat3 promóciós igazgatója is. Noha a csatornán még nem látható a jel, de bevezetésén már dolgoznak. A törvény ellen - mások mellett - Hildebrand Krisztián is gyűjt aláírásokat. A tiltakozó úgy véli, hogy az Európai Unióban elég a műsor előtt bemondani a korhatár megjelölését.

Kinek a hatásköre?

A Blikk megkérdezte az ORTT szóvivőjét is, aki a lapnak elmondta, a médiatörvényt az országgyűlésnek kell megváltoztatnia ahhoz, hogy a piktogramok jelülésének módja megváltozzon a képernyőn. Szalai Annamária fideszes képviselő szerint a képviselők nem döntöttek a megjelenítésről, ez az ORTT hatásköre.