Átoperálják a valóságshow szereplőinek arcát

2004.02.02. 11:06
Teljesen átalakítják a Fox televízió márciusban induló valóságshow-vetélkedőjének játékosait: a 21 és 39 év közötti életkorú nőket pszichológus, dizájner, stylist és sebész veszi kezelésbe, hogy - marketingszövegük szerint - rút kiskacsából hattyúvá változhassanak. További bizarr csavar, hogy a sportolók élő adásban szembesülnek vadi új fizimiskájukkal.
Életspecialistáink (...) megadják Önnek az esélyt, hogy megláthassa, milyen lehetne Ön, ha a dolgok másképp történtek volna. Ez nem sci-fi szöveg, hanem részlet a politikailag egyébként konzervatív-republikánus Fox tévécsatorna felhívásából, amelyben jelentkezőket toboroznak úttörőnek nevezett valóságshow-jukba.

A Hollywood Reporter most megírta, hogy az átalakító műtéten felül további csavart találtak ki, nevezetesen azt, hogy a versenyzők maguk sem láthatják, mit műveltek velük. A plasztikai sebészet beemelése a show műfajba ugyanis nem a Fox eredeti ötlete. Az ABC egyszer már tartolt a piacon az Extreme Makeover című műsorral, ami ugyanerre a sémára épült.

Heg, érzelem, fizika

A jelentkezők a sebészi beavatkozás mellett érzelmi és fizikai tréningen is átesnek az alatt a három hónap alatt, amikor rút kiskacsából hattyúvá próbálnak változni - nyilatkozta Mike Darnell, a Fox alelnöke. Szerinte a drámaiság nő azáltal, hogy a nők a kamerák jelenlétében szembesülnek új imidzsükkel.

A 18, önmagával végletesen elégedetlen jelentkező párbajokat vív, a győztesek egy két órás döntőben mérkőznek meg a Hattyú címért, ami csak azoknak a fülében cseng vonzón, akik nem láttak még közelről ilyen madarat.