Példás büntetés a riporternő seggbecsípéséért

2007.08.01. 11:54
A brit rendőrség 80 font, azaz 30 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést akar kiszabni közrend megzavarása miatt arra a férfira, aki élő adásban belecsípett a Channel 4 riporternőjének fenekébe.

A riporternő épp a vízzel elárasztott Oxford Streetről közvetített, amikor elhaladt mellette egy tréfás kedvű fiatalember, és jól belecsípett a fenekébe. A férfi ezután a képernyő látóteréből balra távozott, a riportot készítő Sue Turton pedig, szövegének dinamikájában egy pillanatra kizökkenve ugyan, de profi módon folytatta az adást. A videót azóta majdnem 70 ezren látták a neten.

Az ügy komoly

A rendőrség szóvívője kijelentette, hogy bár a riporter nem tervez feljelentést tenni, mégis példás büntetésben szándékoznak részesíteni az "ocsmány módon viselkedő férfit" - írja a Guardian. "Komolyan vesszük az ügyet" - nyilatkozta a Thames Valley rendőrség szóvívője.

Az eset után a Channel 4 stábja utánarohant a férfinak, és megpróbálta elkapni. Turton tegnapi elmondta, hogy bár nem szándékozik jogi lépéseket tenni az ügyben, nem tudja szó nélkül hagyni az esetet, azoknak a nőknek a nevében sem, akik ehhez hasonló megalázó helyzetekbe kerülnek a nyilvánosság előtt. "Megalázónak tartom ezt a viselkedést azokra nézve is, akiknek a problémáiról a riportomban beszéltem. Mondhatják, hogy prűd vagyok, de az igazság az, hogy férfi riportereket nem szoktak nyilvánosan fenékbe csipkedni" - tette még hozzá.