Bakács megsértődött a Tv2-re

2005.12.02. 00:31
A Megasztár zsűritagja nehezményezi, hogy a Tv2 szerint ő nem része a brandnek, ezért könyvét sem támogatták. Saját showműsorának tervét pedig egyenesen visszautasították.

Csütörtökön bemutatták Czabán György Kolbász Barátom, Settenkedő című könyvét. Bakács a Megasztár hatására személye körül kialakult sajtóérdeklődésről beszélt, és egyebek mellett kiderült, ő és könyve nem a Megasztár brand része, és ez nagyon fáj az újságíróból-kritikusból lett zsűritagnak.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a TV2 vezetése nem tekinti a továbbiakban a brand részének Bakács Tibort. Bakács mindezt ezekkel a szavakkal kommentálta: "Nagyon örülök, hogy a TV2 nem támogat, és megkönnyebbültem".

Settenkedő Show

Hogy derült ki, hogy a TV2 nem tekinti önt a brand részének?" - kérdeztük Bakács Tibort. "Úgy, hogy nem támogatták a könyvet" - válaszolta. Bakács azzal kereste meg a csatornát, hogy bocsássa a könyv rendelkezésére a megasztáros fotókat és a csillagos logót, elmondása szerint csak egy emailt kapott a TV2-től, melyben az szerepelt, hogy ő márpedig nem a brand része, így a könyv sem lehet az. A csatorna állítólag csak akkor kezdett érdeklődni a könyv iránt, amikor a Magyar Narancs leközölt belőle részleteket. Bakács emellett nehezményezi, hogy a csatorna részéről közöny fogadta a kiadványt, mint mondta, bele se néztek. Az elhatárolódás okai ismeretlenek az újságíró előtt.

A képekkel gazdagon illusztrált kiadványból valóban hiányoznak a megasztáros fotók, ami már csak azért sem szerencsés, mert a műsor tette ismertté az újságíró nevét a szélesebb nyilvánosság előtt. Hivatalos forrásból viszont úgy értesültünk, hogy a Tv2 igenis foglalkozik majd a könyvvel, a tervek szerint a Mokkába elhívnák majd Bakácsot, az Aktív is beszámolna könyvéről, sőt ezt a művet lehetne majd megnyerni a Napló szokásos szavazásán pár héten belül. Bakács egyébként elmondása szerint nem szándékozik többé részt venni a Mokkában.

Bakács mellesleg azt is nehezményezi, hogy a csatorna visszautasította a Settenkedő Show ötletét. Mint mondta, úgy érzi, a csatornánál létezése kizárólag a Megasztárra korlátozódik. Ennek ellenére nem gondolja, hogy a TV2-vel szemben tanúsított kritikája következtében kirúgnák a Megasztárból, mert úgy megborulna a műsor. Mint mondta egyébként is hozzá van szokva a kirúgásokhoz.

A Tv2 bízik

"Bakács Tibor Settenkedő könyvét a TV2 kereskedelmileg nem támogatja ugyan , de ez nem jelenti azt, hogy a TV2 csapata ne építene Bakácsra és más eszközökkel ne segítené a könyvének sikerét" - reagált Bakács Tibor kijelentéseire Lóránt Gergely, a Tv2 szóvivője.

"Ami pedig a kritikus személyét és a TV2 brandjét illeti, a nézők milliói hetente láthatják, hogy Settenkedő kifejezetten aktív és megbecsült tagja a Megasztár zsűrijének. Egyértelműen jelzi a csatorna elkötelezettségét Bakács felé, hogy a zenei tehetségkutató harmadik szériájában való szerepelésre is felkérte őt a TV2. Nincs okunk feltételezni, hogy az elkötelezettség nem kölcsönös" -tette hozzá Lóránt Gergely.