Fű és filmek a Felvonulási téren

2006.08.31. 11:53
Befüvesítették a Felvonulási teret az HBO pénteken kezdődő FilmKarneváljára, melyen a sztárvendég Carlos, az alpakka lesz. A háromnapos filmfesztiválon lesz játékmackó szépségverseny és popcorngyártó verseny is.

Amerikában már hét éve rendez az HBO filmkarneválokat. A Screen on the Green nevű rendezvényt New Yorkban, Atlantában, Washingtonban és Bostonban tartják.

Fű, mozi, kuki, maci


Rakják a gyeptéglákat

Magyarországon a SuperGroup szervezésében pénteken 13 órakor nyitják meg a Felvonulási téren a fűmozit, ahol vasárnap estig egy 44 m2-es kivetítőn ifjúsági-, mozi- és koncertfilmeket vetítenek.

A filmkarnevált a Felvonulási tér Műcsarnok és Dózsa György út által közbezárt, kétezer négyzetméteres területén rendezik meg, amit a mozizás kényelme érdekében befüvesítettek a szervezők. A megnyitó sztárvendége Carlos, az alpakka lesz, ugyanis a fesztivál zárása után a leterített kétezer négyzetméternyi füvet a Budapesti Állatkertnek adományozzák.

A vetítés pénteken 14 órakor, a Jéghercegnő című filmmel kezdődik, aztán leadják még többek között a Kontrollt, a Bajos csajokat és a Minden végzet nehéz című filmet. A Rocky Horror Picture Show a Belvárosi Színház élőzenés előadásában péntek este fél 8-kor kezdődik.


A FilmKarnevál látványterve

Szombaton délelőtt a téren gyerekfilmeket vetítenek, többek között a Micimackó és a Zelefántot és a Kicsi kocsi: Tele a tankot, aztán egy órára elkészül a Magyarországon Guiness-rekordnak számtó tízezer literes pattogatott kukoricás vödör. Délután négytől Sláger Rádió Megaparty közvetítés lesz este 11-ig, amit a Nancy ül a fűben és a Collateral - A halál záloga követ.

Vasárnap reggel nyolckor A tizedik nyár című filmmel kezdődik a program, aztán a Budapesti Állatkert jóvoltából lesz élőállat-simogatás és 13 órakor kihirdetik a maci szépségverseny győztesét is (nevezni a helyszínen mind a három napon lehet). A vetítések fél háromtól kezdődnek újra: lesz Spongyabob, Ocean's twelve és X-Men 2. is.