Aliz
6 °C
14 °C

Az RTL sorozatai megverték a Tv2-t

2006.09.01. 12:52
A Szökés megalázta a Született feleségeket, a késő esti Gyilkos elmék is nyert a Tv2 krimije ellen.

A múlt héten az RTL Klub új sorozata, a Szökés több mint félmillió nézővel verte meg a Tv2-n futó Született feleségek második évadának premierjét, hiszen a börtönös sorozatot az AGB Nielsen statisztikai adatai alapján 1 573 895-en nézték, míg az amerikai felsőközép-osztály külvárosi életét bemutató vígjáték-sorozatra csak 1 023 070-an voltak kíváncsiak.

Tegnap is nyert a Szökés, bár sokkal kisebb különbséggel, mint a múlt héten, amikor az RTL Klub beharangozó reklámkampányának hatására valószínűleg sokan ültek le megnézni az új sorozatot.


A másfélmillió nézőből erre a hétre az elektronikus nézettségmérés 1 385 418 maradt, de még ez is elég volt a nézettségi verseny megnyerésére, mivel a Született feleségek csak valamivel több mint kilencvenezerrel, 1 115 946 főre tudta növelni nézőtáborát.

A reklámozók számára fontos 18 és 49 év közötti korosztályban is nyert a Szökés, hiszen a korcsoport éppen tévé előtt ülő részének 17,3 százaléka választotta az RTL Klubot, míg a Tv2-t pedig csak 12,3 százalék.

Utána is az RTL

A főműsoridős sorozatokat követő késő esti sorozatok versenyét is az RTL Klub nyerte, hiszen a Gyilkos elmék című sorozatgyilkosokkal zsúfolt krimit 748 230-an látták, míg a vele szemben futó misztikus A Médiumot csak 555 551-en.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?