Kinyírták Séf bácsit

2006.03.24. 12:47
Oroszlánnal tépetik szét a pedofillá válló szakács arcát a South Park alkotói, miután Isaac Hayes, Séf bácsi szinkronhangja egy hete bejelentette, hogy kiszáll a sorozatból. A New York Post viszont úgy tudja, hogy nem a nemrégiben szélütést kapott énekes, hanem egy szcientológus írta helyette a lemondó levelet.

A South Park alkotói úgy vettek elégtételt Isaac Hayes soulénekesen, hogy karakterét, Séf bácsit a legutóbbi részben pedofilnak ábrázolják, majd kinyírják. A hatvanhárom éves Hayes januárban szélütést kapott és jelenleg otthon lábadozik.

Szétmarcangolja a medve

Az Egyesült Államokban szerdán bemutatott 10. évad első epizódjában ismét a szcientológiát figurázták ki. Hayes, aki maga is a szcientológia egyházának tagja, nemrégiben kiszállt a sorozatból annak egy hasonló témájú része miatt. Az új epizódban Séf bácsit a "Super Adventure Club" agymosásnak veti alá. A klub burkoltan a szcientológia egyházra utal. Hayes nem vett részt a szinkronizáláson, szövegét korábbi hangfelvételekből vágták össze - írja a BBC.

Az epizódban Séf bácsi a Super Adventure Club által szervezett Föld körüli utazásról tér haza és többször is közli a gyerekekkel, hogy szexelni akar velük. A gyerekek először pszichiáterhez, majd egy sztriptízbárba cipelik el, így végül eszébe jut, hogy valójában a nőket szereti, tehát "meggyógyul", de sorsa beteljesedik: lezuhan egy hídról, megég, leszúrják, végül szétmarcangolja egy oroszlán és egy medve, halála percében pedig befosik.

Ki mondott fel?

#alt#
Csúnya vég

Isaac Hayes múlt szerdán jelentette be, hogy kiszáll a sorozatból, mert az "türelmetlen és bigott a vallásokkal szemben". A South Park egyik alkotója, Matt Stone úgy válaszolt erre: "A South Park 10 éve és 150 epizódja során Isaac Hayesnek soha nem volt gondja azzal, hogy a sorozat kifigurázta a keresztényeket, muszlimokat, mormonokat és a zsidókat. De hirtelen érzékennyé vált, amikor az ő vallása került sorra."

A Comedy Central tévécsatorna tavaly tűzte műsorára azt a részt, melyben a South Park Tom Cruise-t és a szcientológiát tette nevetségessé. Az epizódban Tom Cruise bezárkózik Stan gardróbjába, mert a fiú, mint Hubbard, a szcientológia atyjának reinkarnációja nem tartja őt jó színésznek. Az epizód visszatérő poénja, hogy Cruise-t a többiek megpróbálják rávenni, jöjjön ki a szekrényből, de ő makacskodik. A "szekrényből kijönni" angolul azt is jelenti, hogy "nyilvánosan vállalni a homoszexualitást", Cruise-ról pedig évek óta terjeszti az amerikai bulvársajtó, hogy titkos homoszexuális, aki pénzért tart fenn marketingkapcsolatokat ismert színésznőkkel. Egy szóbeszéd szerint Cruise az epizód betiltását követelte, ezt azonban a sztár képviselői tagadták.

A New York Post úgy tudja, hogy nem is a szélütése miatt erre amúgy is képtelen Isaac Hayes írta azt a levelet, amelyben bejelentette, hogy kiszáll a sorozatból, hanem egyik hittársa, egy Christina "Kumi" Kimball nevű szcientológus, aki a divatszakmában dolgozik. A foxnews.com szerint "Hayes imádja a sorozatot és szüksége van arra pénzre, amit a szereplésért kap. Új felesége ugyanis kisbabát vár."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport