Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Homoszexuális esküvő Star Trek szereplőkkel

2008.09.15. 15:25
George Takei, a Star Trek kormányosa Los Angelesben elvette menedzserét, akivel már negyedszázada élt együtt. Kaliforniában június óta törvényes az egyneműek házassága, a meleg jogi aktivistaként is ismert Takei esküvőjén ezért sok hollywoodi híresség is jelen volt.

A Star Trek sztárja, George Takei örök hűséget fogadott vasárnap szerelmének, Brad Altmannak. A Los Angelesben tartott sokszínű ceremónián az Űrszekerek stábjának sok tagja részt vett.

A 71 éves George Takei, aki a hatvanas évekbeli tévésorozatban és az azt követő filmekben a kormányost, Mr. Sulut személyesítette meg, az utóbbi években pedig a Hősök című sorozatban alakította Kaito Nakamurát, majd negyedszázada él boldog párkapcsolatban menedzserével, Brad Altmannal, akit vasárnap óta a férjének tudhat.

George Takei a Star Trekben

A Japán-Amerikai Nemzeti Múzeumban tartott buddhista ceremónia vendéglistáján a család és a barátok mellett hollywoodi hírességek és politikusok is szerepeltek. Az egymáshoz öltözött, ugyanolyan fehér zakót és fekete nadrágot viselő pár a Star Trek stábjának két tagját, a Chekhovot megszemélyesítő Walter Koeniget és az Uhurát játszó Nichelle Nicholst kérte fel tanúnak.

Takei és Altman évek óta küzdenek a melegek jogaiért, elmondásuk szerint ezért is döntöttek úgy, hogy a nyilvánosság előtt esküsznek örök hűséget egymásnak.

A friss házasok három hónappal azután keltek egybe, hogy Kalifornia állam Massachusetts példáját követve június 17-én engedélyezte az azonos neműek házasságkötését. Múlt hónapban az ismert komika, Ellen DeGeneres házasodott össze az ausztrál színésznővel, Portia de Rossival Beverly Hillsben.

George Takei évtizedek óta harcos emberjogi aktivista, aki a melegek jogai mellett más ügyeket is a szívén visel: részt vett a polgárjogi mozgalomban, a hetvenes években demokrata képviselő is volt. Emellett harcolt azoknak a japán-amerikaiknak járó jóvátételért, akiket a II. világháború alatt internáltak.