A Törzsasztalban Sváby András

2003.01.29. 19:35
Csütörtökön 11 órakor Sváby András, a tv2 műsorvezetője, a Big Brother produkciós vezetője válaszol az olvasók kérdéseire.
Sváby András
Csütörtökön délelőtt 11 órakor az Index vendége Sváby András. Sváby a Magyar Rádió Krónikájánál kezdte pályafutását 1990-ben, majd a Magyar Televízió Egyenlegének riportere volt. Egy évet töltött Pekingben a Magyar Rádió tudósítójaként, majd ismét az MTV-nél, az Objektív című műsorban dolgozott szerkesztőként, riporterként és műsorvezetőként.

A közszolgálati tévétől a tv2-höz igazolt át, az általa vezetett, vasárnap esténként jelentkező Napló az utóbbi időben rendre a legnézettebb tévéműsorok között szerepel.

Sváby András Kereszty Gáborral, a tv2 jelenlegi vezérigazgatójával közösen hozta létre az Interaktív produkciós irodát. (Kereszty, miután a csatorna élére került, kiszállt a műsorkészítő cégből.) Az Interaktív készíti a tv2 műsorainak jelentős részét, így a Claudia Show-t, a Naplót, az Aktívot, a Lazacot és a Totalcart. A cég legnagyobb szabású munkája a Big Brother valóságshow, amelynek második szezonja február 2-án kezdődik.

Sváby András nős, két fiúgyermeke van.

>>Kérdezzen Sváby Andrástól!