Ákos és Superman is megmondja az MTV-ben

2007.10.11. 12:59
Winkler Róbert mellett egy konzervatív rocksztárral és az SZDSZ egykori tanácsadójával erősít a zenei csatorna. A Swungban a politika tabu lesz, minden mást viszont jól meg fognak beszélni.

Ahogy korábban már írtuk, október 15-től este indul a Swung, a magyar Music Television interaktív esti műsora, amiben az ígéret szerint "provokatív témákat beszélnek majd ki provokatív hangnemben".

Eddig annyit árultak el, hogy a hetente háromszor, este tíztől jelentkező műsor házigazdája szerdánként az Index-közeli Winkler Róbert lesz, most viszont már a másik két műsorvezetővel is aláírta a szerződést a csatorna. Így hétfőnként Kovács Ákos, művésznevén Ákos (az ő Minden most kezdődik el című számával indul a magyar MTV), péntekenként pedig Erdélyi Zsolt, dj és tanácsadó, művésznevén Superman mondja meg élőben (Sokan az Ecopoly című gazdasági valóságshow zsűrijéből emlékezhetnek rá az RTL Klubról).

A műsorvezetők vendégeikkel és a nézőkkel élőben veséznek ki aktuális társadalmi témákat és a zenei élet eseményeit. Politikáról viszont nem fognak beszélgetni.

„Sokak szerint iszonyú energiákat áldozok arra, hogy meggyőzzem az embereket arról, mennyire nem érdekelnek. Lehet, de megdolgoztam azért a szerencsémért, hogy a véleményemért kizárólag magam vállalom a felelősséget, ezért el is mondhatom” – nyilatkozta Erdélyi Zsolt a Kreatívnak egy 2006 nyarán adott interjúban.

„Szerintem az a rock and roll, hogy elmondod a véleményed, akkor is, ha veszélyekkel jár, nem tojsz be, ha emiatt valaki elfordul tőled. Ez az egész műfaj a személyiség intézményére épül, arról szól, hogy kiáll egy ember terpeszben és bőrgatyában, és nagyon megmondja.” – vallott az MTV sajtóközleménye számára Ákos.