Benedek
-5 °C
5 °C

Szandokán visszatér

2003.05.22. 11:13
Szicíliában játszódik az a lehengerlőnek ígérkező film, amelyben Kabir Bedi, a híres indiai színész egy híres indiai színészt játszik, aki eljátssza Szandokánt.
A forgatókönyvet a bombayi/bollywoodi filmvilág egyik sztárja, Aditya Bhattacharya írja - derül ki a Blikk cikkéből. Utánanéztük Kabir Bedi önmagában is látványosságszámba menő weboldalán, így lassan oszlik a sztorit övező köd. Eszerint Kabir Bedi alapvetően önmagát alakítja az alkotásban. Bedit a szícíliai maffia, a Cosa Nostra invitálja meg a szigetre, hogy ott játssza el régi híres szerepét egy beteg kislány kedvéért.

Itt futott be

"Olaszországban Kabir Bedi maga Szandokán" - nyilatkozta a forgatókönyvíró. "Úgy éreztem, hogy ezt kihasználva újra életre kelthetjük a legendát."

Bedi 1977-ben saját költségén utazott el Olaszországba, a Rai tévécsatorna szereplőválogatására. A kis befektetés bőven megtérült, hiszen először is megkapta Szandokán szerepét, aztán rövid idő alatt világhírű lett.

A termékeny színész

Kabir Bedi a sorozat után az indiai filmgyártás egyik nagyágyúja lett. Weboldala - némileg kaotikus összevisszaságban 130 tévé- és mozifilmjét sorolja fel (bár a listába valami okból a tévés díjkiosztókat is felvették.) 2003-ban a hivatalos site szerint 10 projektben vesz részt az álmaláj amorózó. A Szandokán Szicíliában bemutatója 2004-ben várható.