Szenes Andrea könyvet ír az MTV-ről

2003.11.17. 13:04
Szenes Andrea jövő év elején megjelenő Mi van a képernyő mögött? című könyve a szerző állítása szerint nem leleplező írás. A kötet azoknak szól, akik érdeklődnek az intézmény működése, ismertebb személyiségei és a "furcsa, haszontalan történetek" iránt.
Könyvet ír a Magyar Televízióról Szenes Andrea egykori alelnök. A szerző elmondása szerint a várhatóan a jövő év elején a könyvesboltokba kerülő Mi van a képernyő mögött? című könyv írása során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy "női szemmel" vázolja az elmúlt tíz év köztelevízióbeli eseményeit, bemutatva azok érzelmi oldalát is.

"Tíz évet töltöttem az MTV-ben, ebből több mint négyet alelnökként - együtt dolgoztam három elnökkel, három kuratóriumi elnökséggel. Ez hatalmas élmény- és ismeretanyag" - mondta. Állítása szerint nem leleplező könyvet szándékozik írni, hanem olyat, amely minden érdeklődő számára bemutatja az intézmény működését, legismertebb személyiségeit, valamint azokat a külső befolyásoló tényezőket, amelyek olykor "furcsa és haszontalan történeteket hoznak létre".

Szenes Andrea 1999-ben lett az MTV alelnöke. 2001-ben Szabó László Zsolt, az intézmény akkori vezetője rendkívüli felmondással elbocsátotta őt, majd ez év februárjában, a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete értelmében azonnali hatállyal visszahelyezték korábbi pozíciójába. Megbízatása idén júliusban járt le.

"Egy nagy intézmény működtetése után éppen a saját működésemhez vagyok visszatérőben" - nyilatkozta Szenes Andrea, aki további elképzeléseiről csak annyit volt hajlandó elárulni: tervei szerint a közeljövőben ismét televíziós talkshow-val jelentkezik.