Röhög a nagycsoport

2006.11.03. 10:45
A kilencvenes évek legkínosabb viccei, best of szőke nős poénok és Hahota-humor az-új Szeszélyesben. Antal Imre, vagy egy kesztyűsbáb szavalja Nyomasek Bobó rímeit?

Azt ismerik, hogy "Olyan tuskó vagy, hogy lefullad a fejedben a motoros fűrész"? Naná, hogy ismerik, mert biztos találkoztak már olyan szerencsétlennel, aki kockás füzetbe gyűjti a poénokat, előfizet a Szaft című erotikus humormagazinra vagy egyszerűen csak az óvoda óta nem hallott egyetlen új viccet sem. Mit csinálsz Móricka? Bombázom a németeket. Röhög az egész nagycsoport.

Na, pont ugyanilyen az eladható, piacképes poén mostanában a magyar tévékben. Egy humoristának már humorosnak sem kell lennie, elég, ha felhalmoz pár gyűrött Hahotát és rövid szkeccsekben egymás mellé pakol néhány elcsépelt, szőke nős viccet. Ennél már az is jobb lenne, ha főműsoridőben finganának egy jóízűt.


És, hogy még jobban fájjon, most újból itt van a Szeszélyes évszakok, újra szóviccekkel fáraszt Maksa Zoltán, megint a pultot támasztják a micisapkás hakniszínészek és megint rímeket farag Nyomasek Bobó. Újból 1993 van, és ezen az sem sokat segít, hogy a műfikuszokkal zsúfolt csepeli nappali helyett ezúttal egy zöld-narancssárga stúdióban ücsörög Antal Imre.

Ráadásul ez a műsor nem a közszolgálati televízió megszorító csomagjának legdurvább eleme, hanem az RTL Klub új, főműsoridős programja. A Szeszélyes évszakokból kihúzták, hogy évszakok, újraforgattak néhány jelenetet, majd az egész közepére berakták Antal Imrét, jól kitámasztották, és hagyták, hogy eldurrantson pár viccet. A díszleteket leszámítva ez az egész akár a Hálózat Televízióban is lemehetett volna.

Lehet persze, hogy az RTL Klubnál már mindenki csak az osztalékkal meg a pezsgővel van elfoglalva, a műsorokat pedig betanított csimpánzok készítik Kiszel Tünde felügyelete alatt, de azért valószínűbb, hogy a csatorna pontosan kiszámolta, hogy mégis hány ember fog röhögni, ha Antal Imre elsüti hogy "Nem kívánkozik vissza Versaillesba, akit Maksa Zoli ott ver szájba". Mindez együtthatókkal módosítva, GRP-ra konvertálva, majd adózási utáni nyereséggé átszámítva. Plusz áfa.

Ez kell nekünk, Savanya és Pityesz, meg a Maksa Híradó, a kiszámítható Ludas Matyi-humor, gyere már be anyukám, ez az Antal Imre annyira jókat mondd, hogy beszarok a röhögéstől mindjárt. Szakad a nevetéstől az egész ország, a térdét csapkodja Mátészalka, röhögőgörcsben fetreng Angyalföld, miközben a stúdióban egy szerencsétlen, meggyötört vénember elmond még egy régi rendőrviccet. A poén után mosolyog kicsit, hunyorog a reflektorok fényében, gyorsan előrángat még egy poént valahonnan a hetvenes évekből, de azért egyetlen pillanatra mintha elbizonytalanodna. Talán ő is bánja hogy rajta röhög az egész ország.