Árpád
-2 °C
4 °C

'Lassan magamon is merek nevetni élőbe'

2005.08.19. 16:42
"Lehet sms-eket küldözgetni, folyamatosan, de ne írjanak bele, nem tudom, jókívánságokat" - kezdi a Tv2 Szóda című játékának műsorvezetője. Régen néztem telefonos játékot, és nem is álmodtam arról, hogy hol tart a műfaj. A kivasalt hajú lány egyszer sem tudta elmondani, amit akart, de azt tagoltan és Palotás Petrát megszégyenítő határozottsággal tette, miközben a háttérben halk szintifutam futott.

"Hogy miért adunk ekkora összeget?" - kérdezte szerdán, amikor megjelent a kép alján a 1,5 millió forint. "Hm, tudják úgy gondolom, rossz idő van, esik és ez megalapozta a kedvem. Sok pénz. Jó lenne, ha több lenne. Nem?" És: "Legyen a kezük közelében telefon, mert a telefon kell hozzá, hogy nekünk telefonáljanak. És ha telefonálnak, akik játszani akarnak velünk, remélem ezt a számot hívják." És mindezt még egy órán keresztül nyomta.

Hiányzik a P, nem foszlott szerte, csak eltűnt

#alt#
Aztán csütörtökön már 2 milliót nyerhetett egy telefonáló, bár amíg néztem, nem jelentkezett egy sem, úgyhogy folyt a toborzás: "Ha mások is azt gondolnák, hogy nem jelentkezem, mert úgy sem sikerül, nem nyertek volna. Igaz? Mi ez? Optimizmus? Nem tudom." Pedig az összeg ugye nagy: "Most aki általában nézi a Szódát mondja meg nekem, hogy volt-e ilyen, hogy 2 milliót lehet nyerni? Nem tudom miért. Talán mert örülünk. Írjuk ki nagyobbra az összeget. Hadd lássák azok is, akik, messze, nem tudom, a másik szobában vannak."

A játék lényege egyébként, hogy kilenc betűből egy értelmes szót rakjanak össze a nézők. Ezt többször is elmagyarázta, harmadszorra például így: "Két betű a helyén van. Tudok számolni, így megmondom, hogy köztük hét darab betű van." Később változott a felállás: "Most hiányzik a P. Nem foszlott szerte, csak eltűnt."

Félmeztelen képek, "nem direkt"

Földi sugárzású tévéadón meddig mehet ez a színvonal?, kérdeztem Lóránt Gergelyt, a csatorna sajtófőnökét, miután beolvastam neki az idézett szövegeket. "Nem értem, ezzel mi a baj!" - kérdezett vissza, majd elmondta, "ez Mia", és nem új lány, az elejétől vezeti a Szódát, de mint mondta még nem látta az említett adásokat. Később visszahívott, és annyit tett hozzá, hogy "a műfaj megköveteli, hogy hosszasan többperces monológot mondjon a műsorvezető, így fordulnak elő ezek a szóösszetételi problémák és tévesztések".

Persze Miát nem a szófordulatai miatt vették fel a műsorba, hanem azért, mert szép. Eredetileg modell volt, derül ki a Tv2 honlapján a vele készült online interjúból. "Lassan magamon is merek nevetni élőbe" - írja. És miért választotta ezt a munkát? "Újat tanulhatod, kreatívnak kell lennem, (kicsit színészkedni néha) és csapatban dolgozhatok, ahol tényleg együttes munka az egész". Az interjúban beszélt még két évvel ezelőtti, félmeztelen CKM-es képeiről is, melyek még Ildikó néven és "nem direkt" készültek. "Annak indult, hogy ha nincs felső, takarhatom a kezemmel. A végén mégis az ilyen szempontból sikertelen képekből is jutott a magazinba" - magyarázta.

Miának csütörtökre azért sikerült a Szódában megtalálnia az eső és a pénz közötti kapcsolatot, amit előző nap még hiába keresett, ugyanis még ha az eső meg is alapozza a kedvét, nem ő dönt a nyeremény összegéről: "Miután tegnap esett, többen voltak otthon, és többen játszottak". És ez így már helyes.

Feladvány
Pénteken Máté vezette a műsort lényegesen jobban, mint Mia, bár most is egyedülálló csodának számított, hogy "kétmillió forint kapálózik gazdiért". A mai feladványnak "a hazaszeretethez és az államalapításhoz van köze", hiszen ahogy Mia is mondta, "közeledik augusztus 20-a, közeledik a tűzijáték, húúú!" A kilenc betű: A E N Y V L A N Y, amiből egy összetett szót kell alkotni. "Ha a megoldás az agyukban van, jelentkezzenek!"

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?