Megszűnik a Sztárok Magazin

2006.01.24. 13:16
Ezen a héten kerül az utcára a Sztárok Magazin utolsó száma, a lapot megjelentető osztrák kiadó ugyanis a "nem várt ütemű" terjeszkedés miatt kivonul a magyar, és egyúttal a kelet-európai piacról. A magazin egy kelet-közép-európai lapcsoport első eleme lett volna, de a kiadó inkább a nyugat-európai terjeszkedés mellett döntött.

A Sztárok Magazin utolsó száma a héten kerül a standokra, a hazai piacon eddig ezzel az egy lappal jelen lévő, osztrák tulajdonú Active Verlags Lapkiadó "stratégiai irányvonalainak megváltozásával" indokolja kivonulását.

Lapcsoportot terveztek

A magazin első száma 2003 augusztusában jelent meg. A lap formátumában a nyugati sztármagazinok mintáját követte, és méretéhez képest olcsón árulták. A korábbi tervek szerint a magyar kiadás első eleme lett volna egy közép-kelet-európai lapcsoportnak, a terjeszkedés azonban "nem a várt ütemben alakult", áll a lapkiadó közleményében.

Így a vállalat megszünteti a Sztárok Magazint, és a korábbi tervekkel ellentétben a nyugat-európai terjeszkedés mellett döntött. Az Ausztriában sikeres anyalap, a Seitenblicke az ottani lappiacon stabil szereplőnek mondható.

Ékes János, a Sztárok Magazin lapigazgatója elmondta, hogy sajnálja a döntést, hiszen a magazin jelentős olvasótábort és ismertséget tudhatott magáénak.