Bakizott a riporternő, kirúgták

2008.10.07. 10:29
A francia riporternő azt mondta hogy meghalt egy eltűnt gyerek, aki azután élve került elő. Most bepereli egykori munkaadóját, a TF1-et, mert szerinte egyetlen hiba miatt lenullázták a karrierjét.

Súlyos szakmai hibára hivatkozva kirúgták a francia közszolgálati csatorna egyik riporterét, miután élő adásban bejelentette egy eltűnt kisfiú halálát, akit nem sokkal később élve és egészségesen találtak meg a tűzoltók. Florence Schaal a Holywood Reporter című amerikai média- és szórakoztatóipari szaklap szerint azzal magyarázta a hibát, hogy az élő közvetítés előtt több, apró kommunikációs hibát is elkövetett, ráadásul a szerencsétlen véletlen is ellene esküdött.

„Harminc éves szakmai múltan vették semmibe harmincöt másodperc ballépése miatt” - kommentálta kirúgását a francia riporternő, aki szerint csak bűnbakot keresett a csatorna.

Florence Schaal

A baloldali Le Figaro szerint az újságírók szakszervezete is aránytalannak nevezte a csatorna döntését, sőt a Nemzeti Audiovizuális Tanács is vizsgálódik az üggyel kapcsolatban. A francia médiahatóság a közszolgálati adó, a TF1 vezetőin az esti híradó sorozatos botlásait szeretné számon kérni.

A Le Figaro szerint a híradó szerkesztőinek bizonyítaniuk kell, hogy a riporternő mulasztást követett el, illetve hogy mások nem hibáztak. Eközben az újságírónő munkaügyi bíróságon próbálja visszaszerezni harmincéves karrierjét.