Elvették a Tilostól a frekvenciát

2008.06.13. 10:40
A Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát nem hosszabbította meg az ORTT, a KDNP-s delegált szerint az utóbbi évek problémás ügyei miatt. A rádió újból pályázhat a frekvenciára, de persze meg kell küzdenie az esetleges új jelentkezőkkel.

Nem kapta meg a többséget a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságának automatikus meghosszabbítása az Országos Rádió és Televízió Testület ülésén - közölte Tirts Tamás, a testület KDNP által delegált tagja budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: az ORTT az elmúlt 12 évben mindig mindenkinek megadta az automatikus hosszabbítást. A szabályok értelmében a műsorszolgáltatási jogosultság lejárta előtt 14 hónappal egy alkalommal lehet kérelmezni az automatikus hosszabbítást. A rádió szerződése jövő novemberben járna le, ezért nyújtottak be kérelmet.

A szakpolitikus az ORTT szerdai döntését úgy értékelte, hogy a testület megkezdte "jogszerű működését".

Tirts Tamás, aki március óta tagja a médiahatóságnak, azt mondta, az ORTT azokkal a szankciókkal, büntetési lehetőségekkel, amelyekkel élhetne, az esetek 80 százalékában nem él, vagy nem az elvárható szigorúsággal.

Felidézte, hogy a rádióadón 2003. karácsonyán a hívő emberek érzékenységét sértő mondatok, a keresztények kiirtására vonatkozó kijelentések hangzottak el.

Tirts Tamás kérdésre válaszolva reményének adott hangot, hogy pályázatot írnak majd ki a Tilos Rádió frekvenciájára.

Ha ezt a rádióadó megnyeri, "senki nem akarja őket kizárni" - fogalmazott.