Szilvia
5 °C
16 °C

Pert vesztett a Tilos az ORTT-vel szemben

2002.01.08. 13:46
Elvesztette a Tilos Rádió azt a pert, amelyet az ORTT-vel szemben folytatott a 88.8-as frekvenciáért. A sávot a médiafelügyelő-testület korábbi döntése a Rádió C-nek juttatta.
A Tilos azért nyújtotta be keresetét, mert szerintük az ORTT jogszerűtlenül bírálta el a frekvenciapályázatot, amikor a frissen indult Rádió C-nek jóval több pontot adott műsorszolgáltatási tapasztalataira, mint a tavaly 10 éves Tilos Rádiónak.

A Fővárosi Bíróság első fokon elutasította a rádió keresetét, amit azzal indokolt, hogy nem jogosult az ORTT döntéseinek felülvizsgálatára. A bíróság kimondta, hogy a testület határozatait semmilyen jogszabály alapján nem lehet megtámadni; illetve a jogi álláspont érvényesítésére sincs lehetőség. Az ítélet nem jogerős.

A Tilos Rádió további lépéseket fontolgat. Valószínű, hogy fellebbeznek a Legfelsőbb Bírósághoz, illetve közigazgatási úton támadják meg a döntést. Elképzelhető az is, hogy a rádió képviselői az Alkotmánybíróság véleményét is kikérik ügyükben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?