Megvan a magyar Topmodell műsorvezetője

2006.07.25. 15:53
A nemzetközileg ismert magyar modell, Vámosi Viktória lesz a Viasat 3 ősszel induló modellkereső valóságshow-jának háziasszonya.

Vámosi Viktória

Vámosi Viktória vezeti majd a Viasat 3 ősszel induló, Topmodell című modellkereső valóságshow-ját. A modell karrierje 1994-ben indult, amikor a párizsi Metropolitan ügynökséggel szerződött. 1995-ben debütált a kifutón, a párizsi Fashion Week Nina Ricci-bemutatóján. Ettől kezdve Párizs és Budapest között ingázott, és olyan tervezőkkel dolgozott együtt, mint Givenchy, Emanuel Ungaro, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne, Jean Louis Scherrer, Vivienne Westwood, Christian Lacroix, Roberto Cavalli, Krizia vagy Issey Miyake.

A bemutatókon együtt szerepelt többek között Nadja Auermannal, Claudia Schifferrel, Naomi Campbell-lel, Karen Mulderrel és Carla Brunival. A bemutatós szezonok között divatfotózásokon vett részt, megjelent a Hermés, a Revlon, a Benetton és a L’Oreal nemzetközi kampányaiban, utóbbiban Milla Jovovich oldalán.

Jó eredmények

A Viasat3 szeptemberben kezdi sugározni az egyik legnépszerűbb amerikai tehetségkutató valóságshow, a Topmodell leszek (America's Next Top Model) sorozatának magyar változatát. Az amerikai verziót már levetítette a csatorna, a műsor a Viasat3 közlése szerint a csatorna átlagnézettségéhez képest kiemelkedően jó eredményeket ért el a 18 és 34 év közötti nők körében. Ilyen nagy költségvetésű, saját gyártású műsorral utoljára 2003 őszén jelentkezett a Viasat3, amikor a Farm című heti valóságshow csúnyán alulmaradt a nézettségi versenyben, a két nagy országos kereskedelmi csatorna valóságshow-jával, a Big Brotherrel és a Való Világgal szemben. A Viasat3-on futott viszont Magyarország első valóságshow-ja, a Bár.

A Topmodell leszek különböző helyi verzióit eddig Amerikában, Angliában, Németországban, Franciaországban és Svédországban készítették el. Minden mutációban közös, hogy az egyes részekben nyomon követhetjük tizenkét kiválasztott lány küzdelmét a Topmodell címért folyó kieséses versenyben, melynek során különleges, a modellszakmával összefüggő feladatokat kell teljesíteniük, és teljesítményüket háromfős szakmai zsűri értékeli.

Hiteles és meghatározó

A zsűri tagjai minden országban divatszakemberek, fotósok és modellügynökségek vezetői. A zsűri elnöke pedig egy "minden tekintetben hiteles és meghatározó" hazai szupermodell. Az Egyesült Államokban a műsor szülőanyja, Tyra Banks, Németországban pedig szigorúságával gyakran a közönséget is magára haragító Heidi Klum vezette a műsort. Utóbbi például azzal vált hírhedté, hogy az egyik, anorexiagyanús versenyzőt azért ejtette ki, mert szerinte túlsúlyos volt, ráadásul mindezt el is mondta a kamerák előtt.

Iparági pletykák szerint a valóságshow magyar változatának elindítását a Tv2 is fontolgatta, a műsort, szintén e pletykák szerint Görög Zita vezette volna.

A pletykákból később csak annyi igazolódott be, hogy valóságshow-t végül a Tv2 fiókcége, a Sváby András és a Tv2 közös tulajdonában lévő Interaktív készíti a Viasat3-nak. Úgy tudjuk a gyártó céget a Viasat3 meghívásos tenderen választotta ki.

Az Interaktív a Tv2 műsorai, így az Aktív, a Magellán, a Napló vagy éppen a Totalcar mellett eddig csak egyszer dolgozott más csatornának: ők késztették az MTV-n sugárzott Szenes show című nosztalgia valóságshow-t. A Topmodell leszek producere egyébként az RTL Klubtól az Interaktívhoz igazolt Árpa Attila lesz