Vérbunkó szupermodell kerestetik

2006.06.27. 23:38
A Topmodell leszek című valóságshow házigazdáját kereste a Viasat, a Tv2-közeli Interaktív és Árpa Attila. Tudta azt, hogy Bíró Ica és Tronóczky Anita is szupermodellek? A castingon jártunk, Bódy Sylvit láttunk.

Hát az van, hogy aláírtunk egy szerződést, hogy semmit sem köpünk el a Viasat3 új valóságshow-járól, amit egyébként a Tv2 fiókcége, az Interaktív gyárt, még akkor sem, ha Bíró Ica metállemezivel kínoznak minket, miközben a retinánkba égetik a Tornóczky Anita-féle T-akták legkegyetlenebb jeleneteit. Így most nem mondhatjuk el, hogy mit láttunk a Topmodell leszek magyarországi verziójának castingján, ahol még csak nem is a szereplőket keresték, hanem a háziasszonyt, a magyar Tyra Bankst, aki vérprofi fashion- madame-ként porrá alázza majd azokat a szerencsétlen jelentkezőket, akik nem felelnek meg a "kilencven-hatvan-kilencven"-fasizmus alapelveinek, és egyébként is képtelenek befeszített seggel csípőt rázni.


Horváth Éva és Rábaközi Andrea (Fotó: Huszti István)

Na jó, mégis áruljunk el ezt-azt. A budapesti kávéházban (ennél nem lehetünk konkrétabbak, tudják a szerződés) castingra gyűlt a magyar modellszakma bulvárérzékeny szegmense, azok az egykori modellek, playmate-k, szépségkirálynők és kerületi versmondóverseny-döntősök, akik már valaha elfoglaltak legalább fél hasábot a Blikkben.

Iparági pletykák szerint (Kérem ne, ne bántsanak, csak a Metal Ladyt ne!) Dobó Kata és Görög Zita is esélyes az állásra, de persze ők nem voltak sehol, ennek ellenére az angol fogadóirodák még mindig a Megasztár egykori háziasszonyát tartják a legesélyesebbnek az Interaktív-lözeli kapcsolatok okán, meg mert momentán nincs tévés szerződése. (És egyébként is Árpa Attila a producer, vagyis az egész egy kész átverés)


Bódy Sylvi és a producer (fotó: Huszti István)

Nos, Dobó Kata és Görög Zita helyett azért megjelent Horváth Éva, egykori szépségkirálynő, Rábaközi Andrea fotómodell, Bíró Ica, Bódy Sylvi, Tornóczky Anita, Szalontai Szilvia, vagyis vagy két tucat Playboy-, FHM- és CKM-címlap, meg belső, duplaoldal.

A jelentkezőknek szituációs gyakorlatokon kellett bizonyítani: pimasz és a modellszakmához kicsit alacsony áljelentkezőket kellett kioktatniuk képernyőképesen. Annyi kiderült, hogy Bíró Ica szerint egy modell sose zárja össze a lábait, inkább jobb láb kicsit előre, comb befeszít, hogy a felsliccelt szoknyában finoman kivillanhasson a harisnyatartó. Mint egy Joe Cocker-klipben. Vagy mintha egy régimódi, történetmesélős pornó titkárnős jelenete lenne.

Bódy Sylvi mindezt azzal volt képes megkontrázni, hogy kiselőadást tartott a "Modellszakma nagyon kemény"-címmel, olyan mondatokat eresztve el, mint, hogy "Sajnos nagyon sok a szép lány ebben a szakmában" (Még jó, végül is mindegyik modell).


Bíró Ica és Tornóczky Anita (fotó: Huszti István)

Ja, és míg Tyra Banks vérprofi, bunkó, de sosem leereszkedő, addig a magyar b-szériás modellek negédesek és végtelenül lenézik azokat a szerencsétleneket, akik még csak nem is egy valóságshow-ba jelentkeztek, csak eljátsszák, hogy egy valóságshow-ba jelentkeztek. Amikor például az egyik beépített modell kifakadt hogy feltörekvő divattervezők ronda ruháit nem hajlandó hordani, akkor nem hogy bárki is elküldte volna a Tescoba árufeltölteni, de még kedvesen, mosolyogva, megértően a kamerába nézve elmagyarázták, hogy hát ez egy munka, azt kell felvenni, amit adnak, és egyébként is nem olyan csúnya, vedd fel szépen a mama kedvéért. És közben tele voltak megvetéssel.

Vagyis, ha a casting résztvevői közül bárki is feltűnik majd a műsorban, akkor az angliai fogaódirodák szerint tuti a bukás. De pszt, jöjjenek kicsit közelebb: persze, hogy nem fognak. (Jaj ne, csak a T-aktákkal ne! Az nagyon fájna, kérem, legyen irgalmas!)