Két halottja van egy török talkshow-nak

2005.05.18. 17:44
A nők hangja című műsorban panaszkodó anyára saját 14 éves fia lőtt rá, egy másik adás miatt pedig összeverekedett két család.
Öt lövéssel súlyosan megsebesítette egy 14 éves török fiú az édesanyját, miután az egy tévé-műsorban a családjukban tapasztalható problémákról beszélt, vagy - ahogy őrizetbe vételekor a gyerek mondta - "szégyent hozott a családra".

Néhány hét alatt ez már a második erőszakos cselekmény, amely lényegében a Kanal D nevű magántévé A nők hangja című műsorának "köszönhető". Áprilisban az egyik adásban elhangzottak miatt összeverekedett két család, és az összetűzésben két ember életét vesztette. Ezek után leállítják A nők hangja című műsort.

A mostani esetben a 40 éves Birgül Isik elmondta a műsorban, hogy férje veri őt, úgyhogy veszélyben érzi az életét. Amikor az asszony az adás után hazatért a kelet-törökországi Elazigba, a buszpályaudvaron előugrott 14 éves fia, és öt pisztolylövéssel súlyosan megsebesítette.

Családi vállalkozás

Mint a Hürriyet című török lap jelentette, nemcsak a kiskorú fiú ellen adtak ki elfogatási parancsot, hanem apja és 18 éves bátyja ellen is. A 14 éves gyerek ugyanis azt mondta: azért lőtt rá anyjára, mert apja szerint szégyent hozott az egész családra.

A Hürriyet, amely egyébként ugyanahhoz a médiakonszernhez tartozik, mint a Kanal D, idézte a tévé vezetőjének azt a kijelentését, hogy A nők hangja című műsort vitafórum jellegű show-nak szánták, de mivel tragikus események kiváltójának bizonyult, ezért leállítják. Hasonló showk egyébként más török magántévék műsorában is szerepelnek.