Háromlábú struktúra

2000.09.12. 14:54
Új műsortervet dolgozott ki a Tv2. A struktúra három lábon áll majd: lesznek új műsorok, lesznek régiek, valamint lesznek régiek - új sztárokkal.

Az RTL - Klubtól átigazolt Csiszár Jenő fogja vezetni a Kifutó-ról Az év hangjára átkeresztelt tehetségkutató műsort, amelyen a versenyzők mai slágereket adnak elő. Jövőjükről a stúdió vendégei és a telefonos szavazatok döntenek majd.

Mint azt Csiszár elmondta, azért is szívügye a fiatal tehetségek felkarolása, mert felívelő médiapályájának nehéz indulását nem felejtette még el. Többször is sikertelenül próbálkozott azzal, hogy túlfejlett exhibicionizmusa az elektronikus nyilvánosság bűvös világában találjon kielégülést - együttérez tehát a jövő leendő felfedezettjeivel és mindent megtesz majd, hogy segítsen az új reménykedőknek.

Jenő persze e karitatív tevékenység mellett ezután sem mond le egyéni ambícióiról: a csiszar.hu címen hetente jelentkező késő esti talk-show-jában élő-egyenes beszélgetést folytat majd meghívott vendégeivel. Adás közben várja a nézők gyorsfolyású sms- és internet-s visszacsatolását: a hiper-interaktív műsorban új elem lesz, hogy a telekommentárok képi inzert formájában is folyamatosan olvashatók lesznek.

"A hagyományos beszélgetés mint műfaj szinte teljesen hiányzik a kereskedelmi televíziók palettájáról" - mondja a hírműsorvezető Stahl Judit, amikor Páratlan címmel jelentkező, négyrészes, intim beszélgető jellegű műsorát prezentálja. Erősen személyes hangvétele miatt a sztárriporternő új vállakozása akár formabontónak is nevezhető: a kereskedelmi televíziók eddig ódzkodtak az efféle személyességtől.

A nyári szünet után visszatérő Friderikusz Sándor ezúttal nem sztárokkal operál: naponta jelentkező tízperces műsora a szókimondó Gyerekszáj. Folytatja azonban szocio-körútját Az én mozim-ban, amelyben 'valós értékek közvetítésével' egyszerű hősöket mutat be, többszörösen zűrös szituációkban.
Mivel a sokoldalú Fridi most más súlycsoportban debütál, új osztályfőnököt keresett az Osztálytalálkozó-hoz, amelynek őszi tanévét a továbbiakban a konkurens csatorna reggeli műsorából átigazolt Szily Nóra dirigálja majd.

A tv2 ambiciózus kezdeményezésének tekinthető a Fort Boyard - Az erőd c. vetélkedőműsor DEmcsák Zsuzsa és Vízy András vezetésével: kalandos fizikai és szellemi (tor)túra egy kihalt francia katonai objektumban. Többet majd a képernyőről...

Jakupcsek Gabriella folytatja Most vagy Soha - Multimilliomos! című műsorát, Lagzi Lajcsi pedig továbbra is a nosztalgikus hangulatú Dáridóban mutogatja bájait.

Az irodalom ugyan a Tv2 őszi programkínálatában sem játszik kiemelkedő szerepet, de azért említsük meg: Tengerszem címmel új, harmincöt perces irodalmi műsor indul a csatornán. Bár nem lépnek fel benne megasztárok, a szerkesztők bíznak a a televíziós irodalmi estek sikerében, amelyek gerincét a Holmiban már megjelent vagy később megjelenő írások alkotják majd.