Megelégszünk 15 csatornával

2007.10.21. 12:28
Alig több mint fél tucat magyar nyelvû adót szeretnénk egy felmérés szerint, pedig a magyar háztartások negyven százalékában már most közel harminc adót lehet fogni. Alig három-négy százalék szeretne ötvennél több adót, pedig kilenc százalék már most ennyit kap.

A magyar lakosság fele megelégszik azzal, ha öt-tizenöt tévécsatornát foghat - tudható meg a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia egyik adatsorából.

Ennél kevesebbel a lakosság hét-nyolc százaléka érné be, de körülbelül ugyanekkora azok aránya is, akik harminc-ötven csatornával elégednének meg, míg fele ennyien vannak, akik ennél is több tévéadó közül szeretnék kimazsolázni, mit nézzenek.

Ugyanakkor tízbõl hárman nyilatkoztak úgy, hogy a ma tipikusnak mondható tizenöt-harminc csatorna nekik elég; egy másik adatsor ugyanis azt mutatja, hogy a hazai háztartások kétötödében ekkora kínálatból válogathatnak.

Azok aránya, akik hatnál kevesebb csatornát kattogtathatnak végig nap mint nap, mintegy 27 százalék, míg hat-tíz adóból a lakosság bõ négy százaléka válogathat; ennél valamivel kevesebben rendelkeznek tizenegy-tizenöt csatornás kínálattal.

Az adatsor szerint mintegy 17 százalék azok aránya, akik harmincegy-harmincöt tévécsatornát nézhetnek, míg durván minden tizenegyedik háztartásban ennél is bõségesebb a kínálat.