Árpád
-2 °C
4 °C

Megelégszünk 15 csatornával

2007.10.21. 12:28
Alig több mint fél tucat magyar nyelvû adót szeretnénk egy felmérés szerint, pedig a magyar háztartások negyven százalékában már most közel harminc adót lehet fogni. Alig három-négy százalék szeretne ötvennél több adót, pedig kilenc százalék már most ennyit kap.

A magyar lakosság fele megelégszik azzal, ha öt-tizenöt tévécsatornát foghat - tudható meg a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia egyik adatsorából.

Ennél kevesebbel a lakosság hét-nyolc százaléka érné be, de körülbelül ugyanekkora azok aránya is, akik harminc-ötven csatornával elégednének meg, míg fele ennyien vannak, akik ennél is több tévéadó közül szeretnék kimazsolázni, mit nézzenek.

Ugyanakkor tízbõl hárman nyilatkoztak úgy, hogy a ma tipikusnak mondható tizenöt-harminc csatorna nekik elég; egy másik adatsor ugyanis azt mutatja, hogy a hazai háztartások kétötödében ekkora kínálatból válogathatnak.

Azok aránya, akik hatnál kevesebb csatornát kattogtathatnak végig nap mint nap, mintegy 27 százalék, míg hat-tíz adóból a lakosság bõ négy százaléka válogathat; ennél valamivel kevesebben rendelkeznek tizenegy-tizenöt csatornás kínálattal.

Az adatsor szerint mintegy 17 százalék azok aránya, akik harmincegy-harmincöt tévécsatornát nézhetnek, míg durván minden tizenegyedik háztartásban ennél is bõségesebb a kínálat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?