Egyre több embernek van elege a tévékből

2004.10.22. 11:36
Úgy tűnik, több embernek van elege a tévékből, mint gondolnánk, mivel rendkívül kapós az általános tévékikapcsoló, ráadásul az Egyesült Államokban.
A gyufásdoboznyi szerkezettel - gyártója szerint - bárhol ki tudunk kapcsolni szinte bármilyen típusú tévét, repülőterektől kezdve nyilvános mosodákon át éttermekig. A kaliforniai Mitch Altmannak, a feltalálónak az adta az ötletet, hogy egy alkalommal barátaival egy kocsmában üldögélt, és azon kapta magukat, hogy nem egymással beszélgetnek, hanem valamennyien a tévét bámulják. Szerették volna kikapcsolni a készüléket, de a csapos valahova elkódorgott, így kénytelenek voltak továbbra is elviselni.

Altman univerzális tévékikapcsolója 200 infrakódot ismer és általában 17 másodperc alatt végez a tévékkel. Ha netán ritkább típussal akad dolga, akkor is egy perc alatt lefuttatja magában - és persze kipróbálja a tévén - az összes kódot.

A készülék bemutatását követő napon rögvest több száz megrendelés érkezett a gyártó internetes honlapjára. A meccset azért nem

A 47 éves Altman amúgy gyerekkorában sokat tévézett, de miután megjött az esze - ez 1980-ban történt - nincs tévéje. A nyilvános helyű kikapcsolást nemzetközileg is tesztelte, jó párszor megejtette diszkréten, és szinte soha senki sem háborodott fel, hogy miért szűnt meg a háttérzaj és -kép. Az egyetlen hely Hongkong volt, ahol visszakövetelték az adást.

Altman azt sohasem merte megtenni, hogy suttyomban kikapcsol egy kocsmai tévét, amely elé kifejezetten közös meccsnézés végett gyűltek össze a vendégek.