Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Csata előtt

2003.09.05. 16:38
Az őszi szezon előtt tovább csökkent a Tv2 és az RTL Klub közti különbség, a Barátok közt már csak a fiatalok körében a legnépszerűbb műsor.
A televízióadók megújulása előtti utolsó héten tovább csökkent a különbség a két kereskedelmi csatorna nézettsége között. Az augusztus 25. és 31. közötti hét legnézettebb műsora a négy évnél idősebb korosztályban a Napló volt, 2 222 274 nézőt ültetetett a képernyők elé, míg a hirdetők szempontjából legfontosabb 18 és 49 év közötti korosztályban a Barátok közt hétfői epizódja bizonyult a legnépszerűbbnek, hiszen a Berényi-klán kalandjait a költekezésre legkönnyebben buzdítható korcsoport 1 046 611 tagja izgulta végig aznap a tévé előtt szorongva.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
A Naplót ebben a korcsoportban még az RTL Klubon hétfőn sugárzott Az iker bajjal jár című amerikai családi vígjáték is megelőzte, hiszen míg a Tv2 heti hírmagazinját csak a korosztály 19,7 százalék választotta, addig a filmre 22,1 százalék volt kíváncsi.

A hét második legnépszerűbb filmje a Bruce Willis és Mathew Perry-féle Bérgyilkos a szomszádom volt a Tv2-n, amelyet összesen 1 690 116-an néztek meg.

A hírműsorok versenyét is a Tv2 nyerte, hiszen míg a vasárnapi Tényeket 1 920 636-an kísérték figyelemmel, addig az RTL Klubon párhuzamosan futó Híradóra csak 1 190 000-an voltak kíváncsiak, és ez az arány a 18 és 49 év közötti korosztályban sem tér el lényegesen.

A Tv2 a bulvármagazinok mezőnyében is átvette a vezetést a hónap folyamán, augusztus utolsó hetében például az Aktív legnépszerűbb adását 1 556 224-an nézték, míg a Fókusz legfeljebb 1 207 552 nézőt tudott a képernyők elé ültetni.

A héten a közszolgálati televízió legnézettebb műsora a Szeszélyes évszakok volt, amit 1 184 348-an kísértek figyelemmel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?