Űrturista lesz Anettka?

2002.12.28. 12:10
Anettka, a széles körben ismert műsorvezető az első magyar űrhajósnő lehet, ha sikerül megvalósítania gyermekkori álmát és űrutazást tehet. Az orosz űrhivatal állítólag rokonszenvi alapon engedett a húszmillió dolláros fellövési díjból.
Eddig Dennis Tito és Marc Shuttleworth milliárdosok utazhattak laikusként az űrbe és ugyancsak készülődik Lance Bass, az N'Sync srácegyüttes közkedvelt hárfaművésze. A Blikk értesülései szerint Anettka 2001 áprilisában döntött úgy, hogy igénybe veszi az orosz űrhivatal szolgáltatását és ellátogat a világűrbe.

Olcsó út, sok reklámmal

A súlytalanság nem árthat
A honi botránytelevíziózás amandalírja levelet küldött Oroszország budapesti nagykövetéhez, majd az orosz űrhivatalhoz. Anettka közölte olyan magyarok pártfogolják, akik kiváló kapcsolatokat ápolnak Oroszország egykori és jelenlegi vezetőivel, de tárgyalt komoly orosz üzletemberekkel is.

Elmondta: utazása valószínűleg sokkal olcsóbb lesz, mint a megelőző űrtúristáké. Olyan támogatók álltak mellém, akik jó reklámlehetőséget látnak abban, ha egy magyar műsorvezetőnő felmehet az űrbe - tette hozzá.

Első magyar űrhajósnő

Anettka valószínűleg késő tavasszal három hónapos oroszországi űrhajóskiképzésre utazik, de már most keményen edz. Az egykori orosztanárnő nem számít nyelvi problémákra, a kiképzésen belül pedig egyedül a centrifugától tart. Anettka közölte, reméli, hogy meg tud felelni a követelményeknek és Farkas Bertalan után ő lehet az első magyar nő, aki feljut az űrbe.