Rossz válasszal lett milliomos a postás

2005.03.21. 08:14
Rossz válasszal nyert 3 millió forintot a Legyen ön is milliomos játékában az egyik versenyző, mivel arra a kérdésre, hogy hol halt meg Lenin csak rossz válaszok voltak feltüntetve, tudta meg a Blikk. Vágó István bocsánatot kér a tévedésért.
Csak hibás válaszok szerepeltek a Legyen ön is milliomos! március 15-ei adásában arra a kérdésre, hogy hol halt meg Lenin. A helyes válasz a Moszkva melletti Gorki lett volna e helyett azonban csak Szentpétervárt, Moszkvát, Irkutszkot és Nyizsnij Novgorodot lehetett választani- írja a hétfői Blikk.

A kézbesítő a cári rendszer vásárairól nevezetes városát, Nyizsnij Novgorodot, a Szovjetunióban tiltott városnak számított Gorkijt, a nagy orosz író, Makszim Gorkij (Peskov) szülővárosát jelölte meg helyes válaszként, amivel el is vitte a hárommilliót.

Legyen ön is milliomos! öt éve alatt csaknem tízezer kérdést tettek fel, s ezek közül csupán néhányszor csúszott hiba a jó megoldások közé, állítja az üggyel kapcsolatban a Blikk című bulvárlap. "Az adás óta kiderítettük, hogy az egyik kérdésszerzőnk, mégpedig a legjobb hibázott" - nyilatkozta a Blikknek Kerényi Péter főszerkesztő, aki azt is elmondta, a kérdés több éve megszületett, csak most dobta ki a számítógép.

"Mindig három forrásból - kell a kérdésnek utánanézni és a válaszokat ellenőrizni." - ismertette a folyamatokat a főszerkesztő. A lap hasábjain elnézést kért a nézőktől a műsor producere mellett a főszerkesztő és Vágó István kvízmester is.